Cugat Mèdia reivindica la voluntat municipal de tenir un mitjà públic al 40è aniversari de Ràdio Sant Cugat

L’emissora ha celebrat l’aniversari amb un acte amb periodistes, col·laboradors i polítics al Claustre del Monestir

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Trobada de col·laboradors i periodistes per celebrar els 40 anys del naixement de Ràdio Sant Cugat
Trobada de col·laboradors i periodistes per celebrar els 40 anys del naixement de Ràdio Sant Cugat | Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Desenes de periodistes, col·laboradors i representants d’entitats i partits de la ciutat han participat aquest dilluns per la tarda l’acte de celebració del 40è aniversari de Ràdio Sant Cugat, l’emissora impulsada per Ramon Grau, Josep Grau, Màrius Caralt i Paco Garcia i des del 1992 com a ràdio municipal amb la llicència obtinguda el 1989 després de tres anys d’aturada. Aquest mitjà actualment rep el nom de Cugat Mèdia, en forma d’empresa pública i amb el portal Cugat.cat com a centre de l’activitat.

La seva directora, Mònica Lablanca, ha insistit en la voluntat municipal de tenir un mitjà públic: “Sense els polítics de la nostra ciutat Cugat Mèdia tampoc celebraria 40 anys. Sempre creuen en les propostes que hem fet. Gràcies als polítics que han apostat per un mitjà plural, ètic i rigorós que aposta pel servei públic”. Lablanca ha defensat que Cugat Mèdia es manté com un servei públic que vetlla per la independència informativa gràcies a la tasca dels treballadors de l’empresa pública.

Per a la directora, el mitjà és un eix vertebrador de la ciutat des de la seva fundació, tant per la cobertura informativa com per l’obertura de la ràdio a tothom que hi vulgui participar. “El dia a dia ens obliga a fer canvis constants i hem d’estar sempre actualitzant-nos, i ells ho fan amb ganes i il·lusió”, ha dit en reconeixement dels periodistes que fan possible el mitjà.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha seguit amb l’argument de Lablanca tot dient que Cugat Mèdia ha de ser molt més que un mitjà que depèn administrativament de l’Ajuntament: “És una eina de cohesió, de fer ciutat i de donar veu a tothom qui la necessita”. L’alcaldessa ha defensat el mitjà públic com una eina de rigor i investigació periodística alhora que ha posat en valor la seva tasca com a cronista de l’actualitat amb seguiment de temes diversos com el conflicte urbanístic de Torre Negra, l’atac al Pi d’en Xandri, la Festa Major, el Nadal o la Marxa Infantil, entre d’altres.

L’acte ha servit per repassar des de la primera emissió al 91.7FM fins a l’actualitat, passant per alguns dels moments més icònics com el canvi de seu del carrer Sant Jordi al carrer Plana de l’Hospital al 2006, moment en què l’emissora va esdevenir una productora de continguts multimèdia, la creació de la Xarxa de Comunicació Local el 2013 o la liquidació de l’organisme autònom que gestionava l’emissora per crear una empresa pública el 2014. La darrera gran fita ha estat la recepció del Premi Nacional de Comunicació atorgat per la Generalitat el 2021.

Jofre Llombart, experiodista de Cugat Mèdia i actual secretari de Difusió de la Generalitat, ha posat en valor la tasca del mitjà públic per ser “una eina imprescindible per a la comunicació de la ciutat”. Ha dit que Cugat Mèdia és molt més que una escola de periodisme per a persones que després arriben a mitjans nacionals i per això ha encoratjat la plantilla actual a treballar amb la responsabilitat de ser part d’un mitjà públic. Ha recordat que Ràdio Sant Cugat va ser una emissora pionera en l’emissió en línia i ha tingut un record especial per a Joan Fàbregas, col·laborador històric de l’emissora i fill predilecte de la ciutat mort al febrer del 2017.

Ràdio Sant Cugat ha celebrat 40 anys de vida trobant-se amb els seus treballadors i col·laboradors al Claustre del Monestir en un acte en què hi ha hagut esquetxos i un pica-pica final que ha servit també per compartir anècdotes i fotografies. Un cop passada la celebració, segueix la seva feina.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article