La flama del Canigó arribarà a Sant Cugat amb talles de fusta perquè la ciutadania prepari la foguera

Els Caparrots són l’entitat encarregada de portar la flama en una edició en què el manifest, d’Eliseu Climent, reivindica l’any Joan Fuster

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

Representants de diverses de les entitats participants a la rebuda de la flama del Canigó
Representants de diverses de les entitats participants a la rebuda de la flama del Canigó | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La nit del 23 de juny la flama del Canigó arribarà a Sant Cugat com sempre de la mà de la Unió Ciclista, que la portarà fins a la ciutat per iniciar dos cercaviles fins a la plaça d’Octavià (a les 19:45h. des de la plaça doctor Galtés i des de l’avinguda Cerdanyola). Els Caparrots són l’entitat escollida per Òmnium Cultural per portar la flama pels carrers de la ciutat.

A la plaça d’Octavià hi haurà repartides talles de fusta perquè la ciutadania les col·loqui a la foguera. És la novetat aportada pels Caparrots a la celebració un cop recuperada anys enrere l’encesa de la foguera amb escombres. L’entitat també ha preparat una dansa especial amb música cedida pel Grup Mediterrània per a la celebració.

Però no serà l’única entitat de cultura popular que hi participarà ja que s’hi preveu un programa ampli. Des de les 18h l’Entitat Sardanista ballarà sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa i la rebuda de la flama a les 20:15h. anirà seguira d’un ball d’homenatge i d’actuacions de totes les entitats de cultura popular de la ciutat. També es llegirà el manifest, que aquest any ha escrit Eliseu Climent, expresident d’Acció Cultural del País Valencià, amb motiu de l’any Joan Fuster. A Sant Cugat serà llegit per la periodista de TV3 Sheila Alen.

L’encesa de la foguera serà a les 21h. i la festa seguirà amb un sopar de carmanyola –per al qual cal reserva prèvia–, orquestra Golden Beat (23h.) i el punxadiscs Pex (2h.), entrant així en el dia de Sant Joan, reivindicat per Òmnium com la Diada Nacional dels Països Catalans. Ja el dia anterior, el 22 de juny, Òmnium ha previst actes infantils a les 18:30h a la plaça de l’Om amb la presentació del conte La foguera, les bruixes i la flama del Canigó. Un conte de la nit de Sant Joan de Pere Rovira i Eva Tataret.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article