Carles Brugarolas i Aitor Arriaga unifiquen les candidatures a poques hores de saber els avals de les primàries de Junts

Si tots els candidats arriben als avals necessaris, la militància haurà d’escollir entre Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès

per Jordi Pascual Mollá

Política

Carles Brugarolas serà l'alcaldable en la candidatura conjunta amb Arriaga a les primàries de Junts
Carles Brugarolas serà l'alcaldable en la candidatura conjunta amb Arriaga a les primàries de Junts | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les primàries de Junts per Sant Cugat tenen nous moviments. Carles Brugarolas i Aitor Arriaga unifiquen la seva proposta amb una única candidatura en què Brugarolas serà l’alcaldable. Si assoleixen els avals necessaris, els 220 militants de la formació política hauran d’escollir, per tant, entre Brugarolas –amb el suport d’Arriaga– i Josep Maria Vallès, que hores d’ara ha desestimat fer declaracions al respecte.

Ho han donat a conèixer per les xarxes socials poques hores abans de comunicar-se l’assoliment dels avals de les tres precandidatures que hi havia fins el moment. Per ara no saben quan anunciaran el resultat de la recollida d’avals, que actualitzarem en aquesta mateixa notícia quan facin públic. Durant els darrers mesos ha crescut el nombre de militants que ara hauran d’elegir entre dues opcions després de la unió de dos dels precandidats amb la voluntat d’agrupar més vots.

Arriaga comptava amb el suport de sis dels nou regidors del grup municipal, entre les quals la candidata anterior i portaveu del grup, Carmela Fortuny. Amb la suma amb Brugarolas, que és regidor, la candidatura conjunta encapçala per Brugarolas arriba a set suports. Josep Maria Vallès, que també és regidor, té un altre suport al grup municipal, el de la regidora Cristina Paraira.

Brugarolas es mostra satisfet pel pas, tot dient que la voluntat de la seva candidatura és aglutinar tots els actius del partit tot i que hores d’ara no han predefinit una possible llista. “Ha sigut el transcurs natural de com ha anat tot”, ha dit a elCugatenc descartant cap possible canvi d’última hora que hagi forçat el moviment, “hem de sortir enfortits del procés”.

Arriaga, que es va postular com a precandidat a l’alcaldia, explica que ha decidit fer un pas al costat i deixar pas a Brugarolas en comprovar que la recollida d’avals situava els tres candidats en gairebé un triple empat. “Abans de presentar la meva candidatura vaig parlar amb tots dos candidats però no vam arribar a cap acord”, explica Arriaga, “les converses d’aquell moment han permès ara un pacte amb el Carles”. L’objectiu, diu, és aconseguir superar el 50% del vot en les primàries: “Quan em vaig presentar, pensava que un lideratge des de fora del grup municipal podria unir les candidatures”.

Josep Maria Vallès serà l'altre candidat a les primàries | Jordi Pascual Mollá

Sobre els candidats

Carles Brugarolas està vinculat a l’Ajuntament des del 2005 com a responsable de Promoció Econòmica (fins al 2011). Al mandat 2011-2016 va ser tinent d’alcaldia d’Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans, al 2011-2019 regidor d’Economia i Hisenda i, des de juliol del 2019 arran de la renúncia de Josep Lluís Lliberia és regidor a l’oposició. El candidat fa mesos que treballa la seva campanya per a les primàries.

El regidor va entrar a l’Ajuntament al 2011 i al 2015 com a membre d’Unió Democràtica de Catalunya. Si bé, al seu segon mandat, amb l’esclat del procés, es va apartar del partit i va acabar formant part de Demòcrates, amb qui va treballar per a les eleccions del 2019 tot i que finalment també es va apartar d’aquesta formació i va fer suport a Junts, partit pel qual actualment és regidor.

Josep Maria Vallès és conegut especialment per la seva etapa com a director del TOT Sant Cugat i des del 2019 regidor del grup municipal de Junts. El 7 de desembre, el candidat va anunciar a Nació Digital que treballaria per teixir una candidatura conjunta amb Brugarolas un cop Carmela Fortuny, l’actual portaveu, es va apartar de la cursa de precandidatures.

Fortuny es va apartar de la cursa de les primàries amb un comunicat fet públic el 7 de desembre: “Davant d'això i constatant que no hi ha una candidatura única, pel bé del partit i de la ciutat vull dedicar l'energia al projecte i no a competir amb els meus companys”. L’actual portaveu recorda que es dedica a la política local des del 2007 tot i que durant una legislatura es va apartar per ser directora general de Serveis Socials a la Generalitat. A l’escrit defensa que pel bé de la formació s’havia d’apartar de la cursa: “Seguiré treballant com a regidora com ho he fet fins ara, convençuda que la bona política és l'eina més eficaç per millorar la vida de la gent”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article