“És un infern a suportar anys i anys”: l’EMD escenifica l’encarrilament de la urbanització del Baixador entre la pressió del veïnat

Una moció evidencia la unitat d’acció de tots els partits després de més d’un any de bloqueig

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

El veïnat de l'avinguda Baixador ha acudit novament a l'Audiència pública
El veïnat de l'avinguda Baixador ha acudit novament a l'Audiència pública | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Un mes després del compromís de presentar les modificacions proposades al projecte d’urbanització de l’avinguda Baixador, l’associació de veïns del carrer encara no ha rebut la resposta. Així ho han explicat a l’Audiència pública d’aquest mes de juny a l’EMD de Valldoreix, on han recordat que el compromís inicial era tenir resposta en dues o tres setmanes.

El president Josep Puig ha dit que ja han rebut el projecte modificat tot i que, segons el veïnat, encara no s’ha informat l’equip assessor contractat per l’associació. Puig també ha dit que l’EMD ha elaborat un informe tècnic i es compromet a fer una nova reunió amb el veïnat per explicar els canvis en la proposta. Maria Masferrer, en nom de l’entitat, ha demanat tenir accés a la informació abans de la trobada per així poder acudir amb propostes concretes.

El compromís del govern d’avançar en l’aprovació del projecte després d’haver reconegut que l’EMD és l’administració competent per fer el tràmit ha tornat a situar les reivindicacions per a la provisionalitat. L’entitat veïnal recorda que mentre no s’urbanitzi l’avinguda, el carrer segueix sent de terra i, amb la seguera, s’aixeca la pols: “És un infern a suportar anys i anys”. En conseqüència, demanen llençar sal amb més freqüència.

L’associació de veïns ha acudit al Ple amb dues qüestions més: saber els pressupostos consumits des del 2016 per a la sorra i la sal del carrer i el motiu pel qual s’han prioritzat reurbanitzacions com la del passeig del Nard. Puig ha dit que respondria després de comprovar la informació sobre la sal i la sorra i ha defensat l’actuació del Nard com a necessària. Tot i no haver aconseguit la resposta a totes les seves peticions, l’entitat celebra que l’EMD s’autorreconegui com a competent per seguir amb el tràmit de la urbanització.

Susanna Casta (PSC) ha presentat una moció sobre l'avinguda Baixador | Jordi Pascual Mollá

Encarrilament” de la urbanització

La reivindicació de l’associació de veïns, que es repeteix ple rere ple des de l’abril, ha coincidit aquest mes amb l’aprovació per unanimitat d’una moció que dibuixa un desbloqueig de la situació. La proposta, presentada pel PSC, demana que les aportacions tècniques de l’entitat veïnal siguin validades al Ple municipal i que siguin valorades en el marc d’una comissió informativa. Amb la proposta la vocal socialista, Susanna Casta, també demana que es tornin a atorgar llicències d’obra des del moment de l’aprovació definitiva del projecte tot i que inicialment demanava des de l’aprovació inicial i el secretari-interventor diu que no és viable, contradient així un dels argumetns del veïnat.

A la proposta gairebé tothom ha tingut bones paraules. Excepte el president Puig, que s’ha mostrat molest per les reiterades referències a la legalitat recollides a la moció: “Sembla com si nosaltres aquí no tinguéssim part humana”. També ha assegurat que les accions demanades pel PSC ja es realitzen però això no ha evitat el suport de tot el seu grup municipal, Junts per Valldoreix - Sant Cugat, conscients que la unitat d’acció en aquesta proposta té una significació especial després de més d’un any d’aturada des de la presentació de la primera versió del projecte.

“El govern s’ha posat les piles, no sé si per les pancartes dels veïns, per l’empenta de l’Ajuntament o per l’oposició”, ha etzibat Ramon Segura, vocal d’ERC-MES, “heu fet un canvi i esperem que hi hagi continuïtat”. La resta de grups també han abraçat el desbloqueig: “El govern i l’Ajuntament ho han començat a encarrilar”, en paraules de Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, o “ens falta acabar de concretar l’acord amb els veïns, conscients de la transcendència d’aquest projecte per a Valldoreix” en paraules de José Miguel García, vocal de Ciutadans.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article