L’EMD nomena els tècnics responsables del seguiment de contractes set anys després d’estar obligada a fer-ho per llei

El Ple assigna un responsable tècnic per a les concessions del Complex Esportiu i de l’Escola de Música

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

El Ple ha designat els responsables de fer seguiment de les concessions del Complex Esportiu i de l'Escola de Música
El Ple ha designat els responsables de fer seguiment de les concessions del Complex Esportiu i de l'Escola de Música | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

CONTRACRÒNICA. “Bé està el que bé acaba”, ha dit Ferran Margineda, vocal de la CUP-PC, després de mossegar-se la llengua en dos punts en què no preveia parlar. Perquè l’EMD ja té un responsable tècnic per fer seguiment de la concessió administrativa per a la gestió del Complex Esportiu, en mans d’Eventing Sports Cinc SL, i per a l’Escola de Música, en mans de Quartettsatz SL.

Això és indubtablement una bona notícia pel que fa a fiscalització de les concessions. El problema és que l’EMD fa com a mínim set anys tard ja que l’obligatorietat de tenir aquesta figura està marcada a la llei de contractes del sector públic del 2014, que incorporava les directives del Parlament Europeu. Axí ho ha manifestat Ramon Segura, vocal d’ERC-MES, que també ha recordat que al contracte del Complex Esportiu signat al 2003 ja s’estipulava la creació d’aquesta figura tot i no ser obligatòria.

L’incompliment és flagrant i indubtable. Precisament per això s’ha resolt al Ple. Però això no significa que no hagi hagut cap tipus de control. Almenys això és el que explica Bernat Gisbert, vocal d’Esports: “No s’havia passat pel plenari però el tècnic d’esports havia fet seguiment de la concessió del Complex Esportiu”. Ho ha demostrat facilitant algunes dades econòmiques facilitades pel mateix tècnic tot i que referents a anys enrere ja que amb la sentència que anul·la la modificació del contracte aprovada l’any 2012 encara no es tenen les dades completes dels darrers anys.

La satisfacció crítica d’ERC-MES i CUP-PC també ha estat extensible a la resta de l’oposició, amb Ciutadans i PSC validant també aquest nomenament com a remei a una mancança latent. La vocal socialista, Susanna Casta, ho ha aprovat des de la previsió d’una complicació dels contracte, d’una banda per la sentència del Complex Esportiu i de l’altra per la pròrroga de l’Escola de Música en ple debat sobre el nou edifici: “Saben les dificultats previsibles que ens arribaran sí o sí en els contractes, que hagin escollit un tècnic responsable és important”.

L’EMD resol així una obligació que estava incomplint. El govern ho ha aconseguit estalviant-se les crítiques d’una oposició més preocupada per debatre les mocions que uns punts de govern que fa mesos que són descafeïnats però entre els quals s’escapen afers rellevants per al bon funcionament de l’administració. Aquest n’és un. “Bé està el que bé acaba”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article