Oriol Sánchez, nou regidor de la CUP-PC després de la renúncia de Núria Gibert

Marco Simarro assumirà les tasques de Gibert, també com a portaveu del grup municipal, i Sánchez prendrà les de Simarro

per Jordi Pascual Mollá

Política

D'esquerra a dreta: Loudes Llorente, Núria Gibert, Marco Simarro i Oriol Sánchez
D'esquerra a dreta: Loudes Llorente, Núria Gibert, Marco Simarro i Oriol Sánchez | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Al Ple de juliol, si la tramitació amb la Junta Electoral arriba a temps, Oriol Sánchez prendrà possessió de l’acta de regidor per la CUP-PC. Substitueix així la que havia estat candidata al 2015 i 2019, portaveu durant tots dos mandats i tinenta d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat durant aquest mandat, Núria Gibert. La renúncia per motius de relleu polític al grup municipal cupaire es formalitzarà al Ple municipal ordinari del proper dilluns.

Sánchez prendrà la responsabilitat de les regidories de Joventut i de Participació i Barris, fins el moment en mans de Marco Simarro, que assumeix la tinença d’alcaldia que deixa Gibert. El grup municipal defensa el moviment com un relleu natural tot i que no concreta si respon també a una lògica electoral per posicionar Simarro com a possible candidat, una decisió que dependrà de l’assemblea del partit.

El nou regidor va esdevenir militant de la CUP al 2013, un any després de venir a viure a Sant Cugat. Ha estat actiu a espais i moviments com l’antiga Assemblea pels Drets Socials, el comitè organitzador de les activitats anticapitalistes pel primer de maig i Cal Temerari, entre d’altres. Si la Junta Electoral acaba el tràmit a temps, prendrà possessió el 18 de juliol, assumint reptes com la nova edició dels pressupostos participatius i la implementació dels programes de barri pel que fa a l’àrea de participació i el seguiment del Consell de Joves i del Pla de Joventut pel que fa a joventut.

“El relleu s’ha fet amb rigor i amb temps”, ha defensat el futur regidor cupaire en la roda de premsa de presentació del relleu aquest divendres al migdia en què també ha agraït la feina feta pel grup municipal fins el moment, “és un bon moment per fer el relleu perquè ja s’han fet moltes polítiques i cal donar un últim impuls”.

Simarro, que esdevindrà portaveu del grup municipal amb la renúncia de Gibert, també ha agraït la tasca realitzada fins el moment per part de la tinenta d’alcaldia. Ha dit que la CUP-PC no treballa en lògica preelectoral sinó amb la mirada fixada en la millora de les condicions materials de la ciutadania. En aquest sentit, el regidor ha assegurat que el seu partit treballa la política amb lògica col·lectiva i, per tant, el relleu no suposa un sotrac: “És important socialitzar el coneixement”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article