Mocions del Ple de juny: pacificació dels entorns escolars, obertura dels CAPs a l’estiu i intercanviadors de la R8

Tres declaracions de la Junta de Portaveus, dues mocions institucionals i quatre dels grups municipals han marcat el Ple de juny

per Jordi Pascual Mollá

Política

Sessió plenària ordinària de juny del 2022
Sessió plenària ordinària de juny del 2022 | Raquel Pérez - Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Tres declaracions de la Junta de Portaveus, dues mocions institucionals i quatre dels grups municipals han marcat el Ple de juny. A continuació en fem un repàs. També trobaràs els punts de govern i la contracrònica de la sessió.

Declaració pel Dia Mundial de les Persones Refugiades

El Ple ha donat compte de la declaració de la Junta de Portaveus amb motiu del dia mundial de les persones refugiades proposada pel Fons Català de Cooperació. L’escrit denuncia la manca de vies legals i segures. També posa en valor la implicació la tasca del municipalisme català en la pressió per tenir vies legals i segures i garantir l’acollida digna.

Declaració contra el maltractament de gent gran

El Ple ha donat compte de la declaració de la Junta de Portaveus per adherir-se al manifest del Dia Mundial de Sensibilització sobre el Maltractament a la Gent Gran. És una declaració instada pel Consell de la Gent Gran amb la voluntat de torbar el suport de l’Ajuntament per eliminar estereotips i fomentar dinàmiques familiars sanes.

Declaració pel dia de l’alliberament i orgull LGTBIQ+

El Ple fa una declaració institucional de l'Ajuntament pel dia de l'alliberament i orgull LGTBIQ+. Es pren el compromís de dissenyar polítiques i ciutats amables i segures per l’expressió de la diversitat de desitjos LGTBIQ+.

Entorns escolars pacificats i segurs

El Ple ha aprovat la moció institucional per la pacificació dels entorns escolars, una proposta nascuda de la Revolta Escolar. L’acord suposa eliminar les zones d’aparcament que es trobin dins dels recintes escolars, reservar l’entorn escolar per crear un espai segur per a l’aparcament de bicicletes, patins i patinets i revegetar els patis.

A més, es demana eliminar l’aparcament de l’entorn de l’escola, vigilar la normativa viària de forma estricta a les hores d’entrada i sortida de l’alumnat, prioritzar la mobilitat de vianants i bicicletes, fer suport als bicibús i millorar el transport públic urbà. També es demanen mesures urbanístiques per garantir entorns escolars segurs, recollir-ho al Pla de Mobilitat Urbana i informar-ne al Seminario Movilidad e Infancia.

En contra del tancament dels CAPs a l’estiu

El Ple ha aprovat la moció institucional, a proposta inicial de Ciutadans, per demanar que no es tanquin els CAPs a l’agost, seguint així l’acord de la Comissió de Salut del Parlament.

Rebutjada la moció de Junts sobre els fons NextGeneration

Només el grup proposant han votat a favor la moció de Junts per crear un mapa d’oportunitat de Sant Cugat que espremi el potencial de la ciutat amb els fons Next-Generation de la Unió Europea. El grup proposant demana elaborar un pla Sant Cugat NextGenUE i una taula de seguiment amb representants dels diferents grups polítics i grups d’interès.

El govern ha votat en contra tot defensant que han fet moltes propostes i només han comunicat les que han estat acceptades. Ciutadans, que s’ha abstingut, considera que fer el pla no és operatiu, mentre el grup proposant ha defensat que fer-lo és l’única forma d’aconseguir tot el potencial. La regidora no adscrita també s’ha abstingut.

Espionatge polític

Els grups proposants han votat a favor de la moció de Junts, ERC-MES i CUP-PC a instància del Consell local per la República, sobre l’espionatge del CatalanGate. Es proposa condemnar l’espionatge, fer suport a les persones afectades, demanar la investigació per part del govern espanyol, la presa de mesures per erradicar l’espionatge polític, refermar el compromís amb els drets i llibertats i protegir els regidors i la ciutadania en general. El PSC ha votat en contra excepte d’un acord, al qual ha fet suport, mentre Ciutadans i la regidora no adscrita han votat en contra.

Retirada la moció de la CUP-PC sobre les reivindicacions docents

La CUP-PC ha retirat la moció per fer suport a les reivindicacions docents i demanar al conseller Cambray que negociï amb els sindicats. És una proposta a instància de l’Assemblea de Docents de Rubí i Sant Cugat. És la resposta a les darreres mobilitzacions. Han retirat la proposta perquè no podia acudir cap representant de l’assemblea a presentar-la.

Intercanviadors ferroviaris de la R8

Junts, ERC-MES, PSC, Ciutadans i CUP-PC han votat a favor de la moció d’ERC-MES, PSC i CUP-PC per la construcció dels intercanviadors ferroviaris de la R8. La proposta suposa instar als governs de la Generalitat i de l’Estat per arribar a un acord per a la construcció dels intercanviadors de Volpelleres i d’Hospital General. També es demana a la Generalitat l’increment de la freqüència de la R8. La regidora no adscrita s’ha abstingut.

Tots els grups s’han mostrat favorables a la proposta central però amb matisos. Junts ha dit que es podria ser més ambiciós i instar els grups parlamentaris, Ciutadans dient que els grups proposants són responsables de l’acció de govern de l’Estat i de la Generalitat i Munia Fernández-Jordán dient que s’utilitza d’excusa per fer la proposta urbanística de ca n’Ametller quan, al seu parer, s’hauria de prioritzar Can Mates.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article