Núria Gibert s’acomiada del Ple: “Les nostres contradiccions són les nostres esperances”

El comiat entre aplaudiments obre la porta a un relleu al grup municipal de la CUP-PC i al govern

per Jordi Pascual Mollá

Política

Una ciutadana interromp el Ple per felicitar Núria GIbert quan tothom l'aplaudia
Una ciutadana interromp el Ple per felicitar Núria GIbert quan tothom l'aplaudia | Raquel Pérez - Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La candidata de la CUP-PC a les dues darreres eleccions municipals, Núria Gibert, ja no és regidora de l’Ajuntament. El Ple d’aquest dilluns ha servit perquè renunciés formalment a l’acta de regidora, tal com va anunciar el passat 23 de maig. És un moviment que respon a una decisió política de renovació al grup municipal, amb Marco Simarro assumint les seves responsabilitats de la tinença d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat. Alhora, Joventut i Participatició i Barris, fins el moment en mans de Simarro, seran assumides per Oriol Sánchez quan prengui possessió del càrrec el proper 18 de juliol.

Gibert ha marxat entre aplaudiments i reconeixements dels seus companys de plenari, del govern i de l’oposició, i amb un ram de flors a les mans. Amb la veu entretallada per contenir les llàgrimes i amb molts cupaires esperant-la al públic per celebrar aquest fi d’etapa entre abraçades a la porta de la Casa de la Vila, la ja exregidora ha fet el discurs més polític de tot el mandat, lluny de les cotilles marcades per la política institucional de govern.

“Les nostres contradiccions són les nostres esperances. L'única alternativa és no tenir principis ni ideologia o no tenir cap tipus d'incidència ni transcendència en el teu entorn immediat i material”. Gibert és conscient que l’entrada de la CUP-PC a un govern tripartit amb el PSC ha despertat polleguera entre una part de l’electorat independentista i per això ha dedicat unes paraules a la potència simbòlica i d’acció del canvi de govern, també reconeixent les errades: “Assumeixo els errors i celebrem les victòries col·lectives”.

Parlant en primera persona –fet poc habitual en els cupaires–, Gibert ha fet un comiat personal, agraint el suport dels companys de partit i de les amistats i familiars –també als treballadors públics– que li han fet suport des que va assumir una àrea de Drets Socials i Igualtat que ha estat clau per frenar els cops de la pandèmia: “No és fàcil ser a la línia de front d'un sistema imperfecte. La vostra fortalesa moral ha estat encisadora. He plorat força. Reivindico la humanitat en l’acció política”.

La regidora sortint s’ha acomiadat fent un repàs d’algunes de les mesures preses des de la seva àrea –el Pla d’Igualtat, el Protocol contra les Agressions Sexistes i LGTBIfòbiques als espais d’oci, el reforç del Servei d’Atenció Integral LGTBI, l’increment pressupostari als serveis socials, la nova seu de l’Oficina Local d’Habitatge...– i convençuda d’una màxima: “Totes les decisions les hem pres pensant si beneficien una majoria”.

Amb una crítica al capitalisme per la generació constant d’igualtats i la impotència d’haver-hi de fer front des d’una institució amb els recursos més que limitats, Gibert marxa satisfeta i tornant a la crida que la va situar al Ple: “Que visqui la unitat popular i que visqui un Sant Cugat per a tothom”. Segur que se li poden criticar moltes coses però ni els companys de l’oposició han gosat fer-ho, tot dient que és una persona que tot i la distància ideològica ha enriquit el Ple municipal i la política local.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article