El Sindicat de Llogateres apunta a Nova Finca i SOS Bosc insisteix en la lluita de Volpelleres a l’Audiència pública

El torn ciutadà vinculat al Ple de juny ha tornat a acollir reivindicacions múltiples i d’actualitat a la ciutat

per Jordi Pascual Mollá

Ecologia, Drets

El Sindicat de Llogateres ha acudit a l'Audiència pública per demanar suport de l'Ajuntament
El Sindicat de Llogateres ha acudit a l'Audiència pública per demanar suport de l'Ajuntament | Raquel Pérez - Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’Audiència pública de juny ha tornat a acollir reivindicacions múltiples i d’actualitat a la ciutat. D’una banda, el Sindicat de Llogateres ha demanat el posicionament dels partits i del govern davant de casos d’abusos immobiliaris que atribueixen a la immobiliària Nova Finca. D’altra, el SOS Bosc Volpelleres manté la lluita per evitar que l’escola la Mirada es construeixi al bosc de Volpelleres i demana explicacions al govern pel no-cobriment de vies de Renfe.

Són reivindicacions que se sumen a d’altres més petites i recurrents, com la instància de Maria Àngels Cuadras perquè es revisin d’acord amb l’IPC els límits d’ingressos per accedir a la prestació per atendre necessitats bàsiques, la d’Axulio Ramos per la reurbanització del carrer Abat Marcet, la de Joaquim Medina per aconseguir la reparcel·lació de Can Barata, les queixes per manca de neteja al centre o la d’una mare que denuncia que dues nenes no han estat acceptades a l’institut públic del seu barri, obligant-les a desplaçar-se dos quilòmetres fins al Leonardo da Vinci.

El Sindicat de Llogateres apunta a Nova Finca

La reivindicació més sonada de l’Audiència pública ha estat, però, la del Sindicat de Llogateres, que ha acudit al Ple amb una pancarta i diversos cartells per apuntar la immobiliària Nova Finca per presumptes casos d’abús immobiliari. Ho han fet llegint alguns testimonis anònims que parlen d’increments del lloguer, manca de manteniment, revisions en base a l’IPC mal calculades i amenaces per evitar renovacions de contracte, entre d’altres.

“Ja fa temps que detectem pràctiques il·legals, d'abús i assetjament immobiliari per part d'aquesta immobiliària, a més d'un tracte inhumà que humilia a les llogateres sense cap mena d'escrúpol”, han denunciat amb la lectura d’un manifest, seguint amb les mobilitzacions que els havien portat a enganxar cartells a les oficines de la immobiliària, “avui som al Ple de Sant Cugat i reclamem l'empara del nostre Ajuntament, la institució creada, precisament, per defensar el bé comú i garantir la convivència i la confiança entre els tots els ciutadans que habitem el municipi”.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha proposat fer una reunió un cop els afectats els facilitin la documentació. Tot i això, el Sindicat ha demanat el posicionament dels grups polítics. Tots ells s’han mostrat preocupats per la situació i els han demanat més informació per poder estudiar el cas. Tant el govern (ERC-MES, PSC i CUP-PC) com Junts els han proposat acudir al servei de mediació dels lloguers, una opció que, diuen des del col·lectiu, la immobiliària ha desestimat.

El bosc de Volpelleres

L’altra reivindicació més sonada ha estat la de SOS Bosc, que ha deixat de banda l’afer purament urbanístic de l’emplaçament de l’escola la Mirada al bosc de Volpelleres per centrar-se en el cobriment de vies apuntat per Protecció Civil a l’informe que va obligar a desplaçar el centre educatiu: “Protecció Civil ens acaba de confirmar que l'Ajuntament pot sol·licitar una reavaluació”. Per al col·lectiu, és incoherent no haver negociat amb altres administracions per soterrar les línies i aprovar al Ple d’aquest dilluns una moció que demana la construcció d’intercanviadors ferroviaris a la línia R8 de Rodalies.

El tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha respost dient que no s’ha incrementat el risc –ja que el col·lectiu denuncia que la construcció del parc infantil al bosc suposa exposar a més gent al risc de la franja de protecció de Renfe– i que en cap moment hi ha hagut un projecte de soterrament de vies sobre la taula, el que diu que si mai és possible serà amb la construcció dels intercanviadors.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article