El Col·lectiu LGTBI+ celebra l’inici de tramitació de la llei trans a l’acte de l’Orgull

El manifest de l’Orgull ha esdevingut una crida per acabar amb les agressions LGTBIfòbiques

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Lectura del manifest per part del Col·lectiu LGTBI
Lectura del manifest per part del Col·lectiu LGTBI | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

“Per fi tenim una llei trans i de protecció LGTBI en procediment”. Amb aquesta afirmació, el Col·lectiu LGTBI de Sant Cugat ha aconseguit que les desenes de persones que s’han trobat aquest dimarts al vespre a la plaça de l’Om per commemorar l’Orgull LGTBIQ+ hagin esclatat en aplaudiments. Ho han fet com a apunt positiu, de compromís polític i per reivindicar la importància del vot després d’un manifest molt més cruent en què han repassat algunes de les agressions sofrides per persones LGTBIQ+ arreu de l’Estat durant el darrer any.

La reivindicació del col·lectiu ha estat inclosa al programa de Festa Major per la coincidència en l’inici d’aquesta. Ja es va intentar l’any passat amb un acte al Museu municipal però enguany s’ha anat un pas més enllà amb diverses activitats i la lectura del manifest, que s’ha fet per part de dos integrants del Col·lectiu amb l’escenari engalanat amb una bandera de l’arc de Sant Martí que també incorporava les franges per la reivindicació de les persones negres, les trans i les assexuals; la mateixa bandera que ha lluït a la plaça de la Vila durant tot el dia. També han col·locat dues banderes més petites: la trans i la no-binària.

El manifest ha estat una crida per aturar les agressions LGTBIfòbiques: “Només als sis primers mesos del 2022 portem 107 agressions LGTBIifòbiques, un 34% més que l’any passat. Les agressions a les dones trans han incrementat considerablement i només parlant de Catalunya... És cert i esgarrifós”. De la vintena de casos que han esmentat, el més impactant en clau local és el de l’agressió que va rebre un jove a la darrera Festa Major, el cas que donava inici a la fatídica llista d’agressions on també han inclòs l’assassinat de Samuel l’any passat a Galícia.

“Tots som responsables. Som responsables de ‘quan el teu cunyat fa la gracieta i hahaha”; calla-li la boca. Quan el teu amiguete diu ‘maricón el último’, calla-li la boca. Quan escolteu
votar no importa’, callar-li la boca!” El Col·lectiu ha fet una crida així a actuar davant dels casos d’LGTBIfòbia, una reivindicació que ha seguit amb festa, amb un concert a càrrec de KeTeKalles. Per Sant Pere, el 29 de juny, també s’ha previst un acte amb motiu de l’Orgull LGTBI amb la lectura de contes diversos a càrrec de Marina Gil a les 19h. a la plaça de Barcelona.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article