Brugarolas i Vallès empaten a les primàries de Junts

El partit anuncia una reunió durant la setmana vinent per arribar a un acord per a la candidatura del 2023

per Jordi Pascual Mollá

Política

Josep Maria Vallès, esquerra, i Carles Brugarolas, dreta
Josep Maria Vallès, esquerra, i Carles Brugarolas, dreta | Junts per Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Amb un 75% de participació, Carles Brugarolas i Josep Maria Vallès han empatat a les primàries de Junts amb un 50% exacte dels vots (75 vots cadascú), segons ha anunciat el partit amb un comunicat. Els dos candidats a les primàries es reuniran la setmana vinent per definir una proposta que determini qui encapçalarà la llista per a les municipals del 2023.

Per ara descarten fer declaracions als mitjans i es remeten al comunicat: “Ha guanyat el partit i això és bo per Sant Cugat”. Diuen que continuaran treballant en la unitat i el “fair play” que “han practicat durant tota la campanya”. Vallès no havia especificat cap acció concreta per definir aquesta unitat. Sí que ho havia fet Brugarolas, que en declaracions a elCugatenc va dir que el seu objectiu era tenir una candidatura àmplia i de consens, sense descartar sumar Vallès al seu equip de cara a les eleccions.

El procés de primàries va tenir una fase d’avals prèvia. Tot i que el partit no ha facilitat les dades a elCugatenc, Nació Sant Cugat va publicar que Josep Maria Vallès s’havia imposat amb un 35% del conjunt dels avals, seguit de Carles Brugarolas (34%) i d’Aitor Arriaga (28%). Si bé, aquest darrer candidat, abans de saber els resultats, va fer un pas al costat i es va sumar a la candidatura de Brugarolas, motiu pel qual les primàries han estat entre dos candidats.

Això deixava Brugarolas amb el suport dels sis regidors que havien fet costat a Arriaga en la presentació de la seva precandidatura. L’excandidata de Junts i actual portaveu del grup municipal, Carmela Fortuny, va ser una de les regidores que va fer suport a Arriaga –i ara a Brugarolas– després d’haver-se apartat de la cursa de les primàries quan Vallès va presentar la seva precandidatura.

Vallès, per la seva banda, només va obtenir el suport d’una de les regidores, Cristina Paraira, i de la sotspresidenta de l’EMD de Valldoreix, Susana Herrada. Tot i això, ha obtingut el suport d’excàrrecs rellevants com l’exalcaldessa Mercè Conesa i l’exalcalde Joan Aymerich. Que Vallès recollís un percentatge d’avals major i que la suma dels de Brugarolas i Arriaga el superés amb escreix no era una dada significativa ja que els militants podien avalar més d’un candidat.

Els candidats

Carles Brugarolas està vinculat a l’Ajuntament des del 2005 com a responsable de Promoció Econòmica (fins al 2011). Al mandat 2011-2016 va ser tinent d’alcaldia d’Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans, al 2011-2019 regidor d’Economia i Hisenda i, des de juliol del 2019 arran de la renúncia de Josep Lluís Lliberia és regidor a l’oposició. El candidat fa mesos que treballa la seva campanya per a les primàries.

El regidor va entrar a l’Ajuntament al 2011 i al 2015 com a membre d’Unió Democràtica de Catalunya. Si bé, al seu segon mandat, amb l’esclat del procés, es va apartar del partit i va acabar formant part de Demòcrates, amb qui va treballar per a les eleccions del 2019 tot i que finalment també es va apartar d’aquesta formació i va fer suport a Junts, partit pel qual actualment és regidor.

Josep Maria Vallès és conegut especialment per la seva etapa com a director del TOT Sant Cugat i des del 2019 regidor del grup municipal de Junts, on s’ha encarregat sobretot dels afers de caire cultural. El 7 de desembre va anunciar a Nació Digital que treballaria per teixir una candidatura conjunta amb Brugarolas un cop Carmela Fortuny, l’actual portaveu, es va apartar de la cursa de precandidatures.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris

Xènia
Caldria dir que el suport de la sotspresidenta de Valldoreix,Susana Herrada és impossible,donat que no està afiliada a Juntsxcat i no pot votar ja que juga entre dos partits a veure qui “l’agafa”.No us fieu del que us diguin els polítics.A qui ha afiliat és a la seva familia per tal de que el Sr.Vallès obtingui més vots.
En resposta a Xènia
Jordi Pascual Mollá Sant Cugat
2.

Hola Xènia, soc l'autor de l'article. Em referia a un suport explícit d'un càrrec d'un dels grups municipals de Junts tot i que ella no siga militant. Potser hauria d'haver-ho expressat millor. Ho tinc en compte per al proper article.

Gràcies per l'aportació!

Xènia Valldoreix
1.

Caldria dir que el suport de la sotspresidenta de Valldoreix,Susana Herrada és impossible,donat que no està afiliada a Juntsxcat i no pot votar ja que juga entre dos partits a veure qui “l’agafa”.No us fieu del que us diguin els polítics.A qui ha afiliat és a la seva familia per tal de que el Sr.Vallès obtingui més vots.

Comenta aquest article