El PP entra a la cursa de les municipals parlant d’impostos i seguretat: “Aquest és el govern més autoritari que hi ha hagut a Sant Cugat”

Álvaro Benejam serà formalitzat com a alcaldable a la tardor però ja actua com a candidat

per Jordi Pascual Mollá

Política

Álvaro Benejam a l'acte del PP als Jardins del Vallès
Álvaro Benejam a l'acte del PP als Jardins del Vallès | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Álvaro Benejam plausiblement serà el candidat del PP a les properes eleccions municipals. És l’única persona que s’hi ha postulat i, si no hi ha cap daltabaix inesperat, a la tardor serà formalitzat com a cap de llista. Tot i no ser-ho encara de forma oficial, es pot considerar que l’acte d’aquest dilluns per la tarda als Jardins del Vallès ha estat la seva presentació com a alcaldable, acompanyat del president del PP a Catalunya, Alberto Fernández, i del proper president provincial, Manu Reyes. Hi ha acudit una setantena de persones.

El PP treu a escena alguns dels seus temes tradicionals –la baixada d’impostos, l’increment del nombre d’agents policials, la lluita contra l’ocupació d’immobles, la neutralitat institucional, el manteniment de la ciutat...– i hi suma d’altres sobrevinguts aquest mandat – el retard en l’atorgament de llicències urbanístiques, el tribut metropolità, el nou model de gestió del verd urbà que passa per no segar-lo fins que se seca, l’oposició al model de Zona de Baixes Emissions i l’estat de l’avinguda Baixador. “La gent avui dia ens para pel carrer i ens diu la queixa que té”, ha estat la fórmula emprada per Benejam per fer l’enumeració dels aspectes de la ciutat que considera problemàtics.

El quasi-candidat popular sap perfectament a quin electorat es dirigeix i per això entre el reguitzell de propostes del seu partit ha triat destacar la baixada d’impostos, la racionalització de la despesa, l’eliminació del tribut metropolità, la concessió d’ajuts a famílies nombroses, l’erradicació de l’ocupació il·legal, la tolerància zero amb la delinqüència, l’agilització de les llicències, la reorganització de la mobilitat –amb una crítica implícita a la ZBE– i la creació d’un pla d’atracció d’inversions econòmiques per a Sant Cugat, com a ciutat que imagina com a espai per a grans empreses i institucions educatives.

D'esquerra a dreta: Manu Reyes, Álvaro Benejam i Alejandro Fernández | Jordi Pascual Mollá

Benejam també ha parlat de defensar les escoles concertades i privades i la neutralitat institucional de l’Ajuntament –amb un esment especial a la multa a l’alcaldessa perquè un cop retirada la pancarta seguien havent cartells a favor de l’amnistia penjats pels treballadors. Tot i la reivindicació en favor de la unitat d’Espanya, no ha entrat a diferenciar-se dels altres partits que es disputen aquest espai polític sinó que s’ha centrat en les crítiques al govern tripartit d’ERC-MES, PSC i CUP-PC i a Junts –als quals en diverses ocasions s’ha referit com a Convergència–: “Aquest és el govern més autoritari que hi ha hagut a Sant Cugat i ha sobrepassat a CiU, que també ho feia tenint un sentiment de propietat sobre la institució”.

De la pausa de Fernández al to de míting de Reyes, uns suports de luxe

Que Benejam serà l’alcaldable del PP amb el suport del partit a nivell nacional no és cap sorpresa si es mira qui eren els acompanyants de l’acte d’aquest dilluns. El precandidat a la presidència del PP Barcelona, Manu Reyes, ha estat el primer a parlar, i ho ha fet amb el to més mitinguero, reivindicant-se com l’alcalde que va abaixar l’IBI a Castelldefels i criticant la legislació catalana per –diu– protegir els ocupes. Però Reyes ha mostrat més interès en la Moncloa que en Sant Cugat quan ha dit que el retorn del PP al Ple municipal de Sant Cugat i d’altres ciutats ha de ser clau perquè Alberto Núñez Feijóo esdevingui president del govern espanyol.

Alejandro Fernández a l'acte del PP a Sant Cugat | Jordi Pascual Mollá

Perquè per als populars, Pedro Sánchez més que un president és un “ocupa a la Moncloa”. Aquestes són les paraules amb què s’hi ha referit el president del PP català, Alejandro Fernández, que tot i les referències en clau estatal ha acabat parlant més en clau ideològica dreta-esquerra i catalana: “Ens diuen colons, botiflers, nyordos... No podem caure en el mateix en sentit contrari. Espanya ha funcionat quan els 47 milions de persones hem anat en la mateixa direcció”. Fernández situa el PP com el partit defensor de la família, la vida, el constitucionalisme, la rebaixa d’impostos i la propietat privada.

El president popular català també ha tingut unes paraules per al govern local, especialment per a la CUP-PC ja que s’hi ha referit per dir que és “grotesc” que governi una ciutat com Sant Cugat. Tot i això, ha defensat que una bona part de la política municipal es basa en la bona gestió i no en la ideologia. “El PP amb els seus errors n’ha après, recuperant un cabdal de confiança major per part de la ciutadania”, ha dit, “tornem convençuts que aprendre dels erros i corregir-los ens servirà per posar en valor els encerts històrics del nostre partit”.

L’escenografia d’un retorn

El PP torna al carrer després d’un mandat de silenci però amb la feina interna feta. Ho fa amb una escenografia senzilla: un roll-up amb la cara del seu plausible candidat, una bandera espanyola, una senyera, un faristol amb el logo del partit i una carpa amb elements promocionals, entre els quals uns clauers amb la rojigualda. La resta era el públic, amb algunes persones habituals als actes del PP però també cares noves, l’esperança per a un partit que es va quedar a 200 vots de mantenir la representació institucional al 2019 i que ara es pot aprofitar del mal moment polític de Ciutadans per fer una mossegada a un espai polític que habitualment representa entre tres i quatre regidors al consistori santcugatenc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article