L’Aula de So estrena un projecte educatiu de música moderna per a joves
L’entitat inicia un nou projecte que coincideix amb la creació d’una fundació
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
L’alumnat d’entre 12 i 17 anys de l’Aula de So podrà escollir un itinerari educatiu vinculat a la música moderna. L’entitat santcugatenca fa un salt així per recuperar aquesta vessant musical amb un equip educatiu liderat per Jordi Riera, especialista en jazz i professor amb una dilatada experiència al Taller de Músics i la mateixa Aula de So. Amb aquesta iniciativa, que han batejat com Aula Jove, no només es fomenta l’aprenentatge musical entre el jovent sinó també es pot afavorir l’intercanvi musical amb l’Àfrica mitjançant el projecte Petits Músics del Món, defensa Martí Marin, director de l’Aula de So.
Riera explica que la proposta, que té versió d’estiu i tornarà a obrir les inscripcions al setembre, estarà basada en tres assignatures: combo, instrument i llenguatge musical. La seva voluntat és connectar amb l’alumnat, permetent que aquest faci propostes i que l’aprenentatge sigui divertit, amb els concerts com a moments de mostrar allò que han après. El nou projecte educatiu, defensa, pot ser la porta d’entrada a estudis professionals o amateurs, aprofitant un moment en què els joves acostumen a desconnectar-se de la música clàssica i tradicional.
Amb treball per projectes i amb un equip multidisciplinar, l’Aula de So pretén guanyar força en la música moderna, una iniciativa que el seu director considera un punt d’inflexió per a l’entitat que pot donar molt bons resultats quan s’acabi de consolidar. Per a Marin és clau trobar llocs per fer concerts, moment àlgid de l’aprenentatge ja que l’alumnat pot mostrar els aprenentatges i sotmetre’s a la pressió del públic. En aquest sentit, ha agraït a l’Ajuntament haver pogut fer concerts per Festa Major. La resta del professorat és: Bruna Marin, Carlos Cruz, German Barrera, Guelmy Vázquez, Lous-Denis Acosta, Miguel Ramon Rubiano, Roberto Faenzi i Susana Muñoz.
L’Aula de So va néixer al 1990 i, amb diversos projectes, l’entitat va aconseguir esdevenir un centre reconegut pel Departament d’Educació l’any 2008. La nova proposta va de la mà de la creació d’una fundació que esdevindrà propietària dels espais físics de l’Aula de So, una fórmula que Marin defensa que ha de servir perquè el projecte sigui també de les famílies i alumnes; motiu pel qual ho celebraran amb una festa de trobada.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari