“El Mira-sol Baco seguim sent un equip de barri i per al barri”: Mira-sol viu la Festa Major

El club celebra el seu 50è aniversari, motiu pel qual ha estat l’encarregat de fer el pregó d’inici de la Festa Major del barri

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD, Esports

Pregó del CFU Mira-sol Baco a la Festa Major del barri
Pregó del CFU Mira-sol Baco a la Festa Major del barri | Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Durant tot el cap de setmana Mira-sol viu la seva Festa Major, lluny de restriccions i recuperant el carrer –pots consultar el programa aquí. Ha encetat la celebració amb un pregó que ha servit per posar en valor el club de futbol del barri, el CFU Mira-sol Baco, en el seu 50è aniversari. El president, Joan Salabert, acompanyat d’Eva Fernández i Manuel Moreno, membres de la junta, han estat els encarregats de fer el tret de sortida a la celebració en un acte aquest divendres per la tarda al Casal, on han reivindicat que el club segueix sent de barri i per al barri.

“Durant els darrers 20 anys han passat més de 5.000 famílies pel club”, ha dit el president, que ostenta el càrrec des de fa 16 anys. Segons diu, ara fa 20 anys es va produir un dels canvis substancials de l’entitat esportiva quan diverses famílies de l’escola Catalunya es van ajuntar per fer el Mira-sol Baco un club d’esport base. 10 anys més tard el camp va deixar de ser terra per ser de gespa artificial: “Vaig pensar: ‘Ara sí que som un club de futbol”.

L’inici de la Festa Major ha estat un repàs a la història paral·lela del club i del barri. Salabert s’ha remuntat fins als anys 40 per explicar com els promotors venien els terrenys de Mira-sol, llavors un petit nucli apartat del centre de la ciutat, amb cupons. No va ser fins els anys 70 que aquelles cases d’estiueig comencen a ser residències per a tot l’any, una arribada de famílies que explica la creació del club l’any 72, llavors com a equip amateur.

El camp es va crear de forma improvisada, aplanant uns terrenys amb la maquinària que construïa l’AP7 ja que alguns dels iniciadors del club treballaven a les obres. Al 1991 la construcció dels túnels de Vallvidrera va obligar a abandonar el camp i traslladar-se a l’emplaçament actual, llavors amb un camp de terra i una dinàmica clara: “Partit al camp i cervesa a la Ponderosa”. Amb la construcció del Casal un any més tard, es començava a configurar la centralitat de Mira-sol.

Amb aquest repàs històric, el president del Mira-sol Baco ha posat en valor l’aportació mútua del barri i del club. L’entitat esportiva s’ha omplit de famílies i ha afavorit l’enxarxament mentre el barri ha tingut un club de referència per acollir els nouvinguts. Salabert s’ha felicitat també per la consolidació de la secció femenina i l’equip de persones amb diversitat funcional durant els darrers anys, esdevenint un club més inclusiu i plural.

El pregó d’aquest divendres ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Mireia Ingla, que seguint la línia encetada pel president del club, ha defensat que en una ciutat que creix tan ràpid com Sant Cugat és necessari tenir espais de cohesió. A Mira-sol, diu, el Mira-sol Baco és un d’aquests espais imprescindibles, com també ho són el Casal i l’institut-escola Catalunya.

Els articles publicats a la secció d'Opinió són responsabilitat de l'autoria de cada escrit.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article