L’EMD es compromet a fer una Taula Jove al nou Pla Local de Joventut

El document es basa en una enquesta prèvia i haurà de ser aprovat per la Junta de Veïns

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Presentació del Pla de Joventut
Presentació del Pla de Joventut | EMD de Valldoriex
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Amb dos eixos i 21 accions derivades, l’EMD de Valldoreix ha presentat el nou Pla Local de Joventut de Valldoreix per al període 2022-25. Entre les principals accions destaca la creació d’una Taula Jove que haurà de vehicular els processos de participació ciutadana destinats al jovent, motiu pel qual també caldrà contractar un coordinador d’aquest espai.

La proposta també recull altres mancances històriques com ara la inexistència de promocions d’habitatge públic a la vila, demanant fer-ne una d’específica per a la gent jove o bé beques per al lloguer. Tot i que aquesta és una de les propostes plantejades pel jovent valldoreixenc en el marc del procés participatiu, no ha estat recollida a les actuacions calendaritzades entre el 2022 i el 2025.

La proposta, presentada el passat dilluns, haurà de ser validada pel Ple. Sorgeix d’una anàlisi prèvia feta per Quòrum Consultors, l’empresa contractada per l’EMD per elaborar una enquesta que recollís les preocupacions i propostes del jovent per tenir-les en compte per crear el document. Segons explica Xavi Tercero en representació de l’empresa, es va recollir la veu de 350 joves entre una enquesta en línia, enquestes al carrer i entrevistes al jovent organitzat al voltant de la parròquia, el Cau, l’Handbol i el Club de Futbol.

“Aquest pla jove no és un brindis al sol”, defensa Tercero, “l’hem intentat aterrar i fer-lo el més realista possible”. Segons el vocal de Joventut, Bernat Gisbert, el principal objectiu del pla és aconseguir centralitzar el jovent ja que hores d’ara no té un espai de referència. El vocal ha posat en valor la col·laboració de l’oposició i, especialment, de l’exvocal d’ERC-MES Lluc Cahís.

Set objectius i nou actuacions

La proposta recull dos eixos –(1) cultura, oci i lleure per fer poble i (2) salut, sensibilització i acompanyament juvenil– d’on es deriven els següents objectius:

– (Eix 1) Establir una programació estable d’activitats diverses dirigides al jovent de totes les franges d’edat i amb una implicació activa dels joves en la coorganització.

– (Eix 1) Facilitar la creació, l’experimentació artística i cultural de la gent jove.

– (Eix 1) Promoure la participació i la implicació juvenil per fer poble.

– (Eix 1) Donar suport a les iniciatives organitzades pel col·lectiu jove i el moviment associatiu.

– (Eix 2) Acompanyar la gent jove en el procés d’adquirir competències emocionals i socials en el procés d’autoafirmació individual oferint espais de confiança.

– (Eix 2) Promoure l’esport i l’activitat física, en totes les seves vessants, posant en valor les pràctiques d’esport inclusiu i alternatiu, com també activitats a l’aire lliure.

– (Eix 2) Potenciar les activitats de sensibilització en l’àmbit de les relacions respectuoses, sempre posant en valor la diversitat i acceptació de la diferència.

D’aquest esquema sorgeixen les propostes d’actuació i accions concretes com ara crear espais d’oci nocturn, espais de pintura mural, adaptar-se a les xarxes socials més emprades pel jovent, sessions d’informació sobre hàbits saludables, més activitats esportives diürnes i nocturnes, instal·lar punts liles a les festes populars i millorar l’enllumenat públic, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article