L’EMD de Valldoreix esdevé membre de ple dret del Consorci del Parc Natural de Collserola

És una reivindicació històrica que es va tornar a demanar amb un acord de Ple a principi del mandat

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD, Ecologia

D'esquerra a dreta: Bernat Gisbert, Susana Herrada i Josep Puig
D'esquerra a dreta: Bernat Gisbert, Susana Herrada i Josep Puig | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després d’anys de reivindicació, l’EMD de Valldoreix ja és membre de ple dret al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola. Fins el moment podia acudir a les reunions i aportava 1.000 euros anuals però no tenia dret a vot. La petició, que ja havien fet govern anteriors, va prendre força a principis del mandat quan la Junta de Veïns va aprovar per unanimitat la petició de modificar els estatuts del Consorci per permetre aquesta incorporació.

Posteriorment, al juny del 2021, el Ple de Sant Cugat va aprovar la modificació dels estatuts, un tràmit que han hagut de fer la resta de municipis que formen part del Consorci així com la Diputació, l’Àrea Metropolitana i la Generalitat. Més d’un any després d’aquesta fita, l’entrada de l’EMD ja s’ha formalitzat.

L’únic canvi substancial és el dret a vot ja que l’EMD ja acudia a les reunions i feia l’aportació econòmica. Tot i això, amb l’entrada formal, el Ple haurà d’escollir de nou la representació. Així ho han explicat el president Josep Puig i la sotspresidenta Susana Herrada, tot agraint que l’Ajuntament de Sant Cugat, mitjançat el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, la proposta al Consorci per poder iniciar el tràmit.

Per ara no preveuen que aquesta incorporació suposi ampliar l’aportació econòmica ni contractar nou personal. L’entrada de l’EMD coincideix amb el període d’implementació del pla especial per la protecció del parc, el PEPNat. Herrada defensa que concretaran la seva implicació en la implementació en el marc de les reunions.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article