Ple de juliol a l’EMD: Maria Lluïsa Muñoz esdevé vocal, consum fotovoltaic i fiscalització interna

El final de curs polític a Valldoreix ha estat marcat per un ple lleuger amb una única moció sobre consum fotovoltaic

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Ple de juliol a l'EMD
Ple de juliol a l'EMD | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Una única moció i poques propostes de govern –la més rellevant, una modificació pressupostària– han marcat la sessió plenària ordinària del mes de juliol a l’EMD en què Maria Lluïsa Muñoz ha pres possessió com a vocal de Junts per Valldoreix en substitució d’Elena Degollada. A continuació repassem els principals punts del Ple.

Maria Lluïsa Muñoz, nova vocal

La sessió plenària ha començat amb la presa de possessió de la nova vocal de Junts per Valldoreix, Maria Lluïsa Muñoz, que accedeix al càrrec després de la mort de la seva predecessora, Elena Degollada. Passa així a ser vocal d’Economia, Participació Ciutadana, Gent Gran, Comerç i Serveis Socials. Tindrà una dedicació parcial del 75%. L’assignació de les responsabilitats s’ha aprovat per unanimitat.

Foment del consum fotovoltaic

Tots els grups han votat a favor d’una moció proposada per ERC-MES amb l’objectiu de realitzar una campanya de sensibilització ciutadana per afavorir la instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges de la vila. La proposta també suposa comunicar al veïnat el procés a seguir per fer aquestes instal·lacions i els avantatges tributaris que es deriven d’aquesta instal·lació. A més, es demana fixar un pla municipal per establir un calendari d’objectius a 10 anys vista i que l’EMD es doti dels mitjans materials i humans per agilitzar els tràmits relacionats amb aquests expedients.

José Miguel García (Ciutadans) ha proposat una esmena per reforçar els recursos humans de l’Ajuntament de Sant Cugat en aquest sentit i ha lamentat que la proposta no inclogui l’energia solar tèrmica. Susana Herrada (Junts) s’ha mostrat favorable a l’esmena de Ciutadans, que no havia estat acceptada inicialment.

Ferran Margineda (CUP-PC) ha posat en valor la necessitat de fomentar el suport en el tràmit al ciutadà i tenir en compte les empreses petites i mitjanes. Susanna Casta (PSC) ha dit que no es pot obviar el moment d’emergència climàtica i, per tant, una proposta com aquesta és necessària.

Desestimació d’incorporar una nova alzina al catàleg d’arbres i arbredes d’interès local

Tots els grups han votat en contra d’incloure una alzina d’una propietat privada al número 8 del passeig de la Gardènia al catàleg d’arbres i arbredes d’interès local. És una proposta iniciada pel propietari de la finca. Aquest arbre, segons l’informe tècnic, suposa un perill per al mur adjacent i un perjudici a la parcel·la del costat.

L’EMD es dota d’un model de fiscalització interna

Tots els grups han votat a favor de les instruccions de control interns que aniran a càrrec del secretari-interventor. El document preveu una fiscalització prèvia a l’aprovació de les operacions econòmiques. Es preveu que aquesta tasca es derivi en l’elaboració d’informes de conformitat, de conformitat amb observacions complementàries o d’objecció. El president de l’EMD també haurà de formalitzar un Pla d’acció que inclogui mesures per arreglar les debilitats, deficiències, errors i incompliments que es posin de manifest als informes.

Susanna Casta (PSC) ha posat en dubte el retard en la tramitació ja que la llei que obligava a fer aquest document és del 2017. Segons la vocal Maria Lluïsa Muñoz, el canvi ha estat proposat per l’arribada del nou secretari-interventor. La resta de grups han posat en valor l’aprovació del punt tot i el retard. Ramon Segura (ERC-MES) ha celebrat que es concreti com a protocol i no com a instruccions.

Una modificació pressupostària per reparar escomeses de clavegueram i reparar les màquines de la brigada

Junts per Sant Cugat ha votat a favor d’una modificació pressupostària que preveu ampliar en 55.900 euros la partida per executar les escomeses de clavegueram i en 20.000 la de reparació i manteniment de la maquinària de la brigada. A més, també es preveu ampliar en 16.697,30 euros el contracte de manteniment de l’enllumenat públic, en 12.698,59 euros el manteniment de l’escola Ferran i Clua en 11.192,50 euros el contracte d’assessorament informàtic, en 6.5000 euros el menjador de l’escola bressol, en 4.145,54 euros el contacte del servei del programa gestor d’expedients, en 4.000 euros la partida d’activitats culturals, en 4.000 euros la subvenció al festival Lumínic i en 2.000 euros el conveni amb el grup Catalònia. Tots els diners provenen del romanent de tresoreria acumulat. La modificació s’ha aprovat perquè l’oposició s’ha abstingut en bloc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article