“La Floresta acull, és solidària i està en xarxa”: el barri viu la Festa Major

El Senglar Cultural ha estat l’entitat encarregada de fer el pregó d’una celebració que s’allargarà durant dos caps de setmana fins el 24 de juliol

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

El Senglar Cultural al pregó de la Festa Major de la Floresta
El Senglar Cultural al pregó de la Festa Major de la Floresta | Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El Senglar Cultural, la coordinadora cultural de la Floresta, ha estat l’entitat pregonera de la Festa Major que el barri viu durant dos caps de setmana. Diversos dels integrants del col·lectiu s’han presentat com un grup de persones voluntàries que estimen la cultura i aposten per fer-la en clau de barri amb una lògica dinàmica, activa, transformadora i combativa.

Nou anys després de la seva creació i d’haver impulsat tot tipus de celebracions com la pròpia Festa Major, el col·lectiu fa una crida per mantenir la cohesió social i la solidaritat florestanes: “La Floresta acull, és solidària i està en xarxa. Això fa que La Floresta sigui un refugi, un reducte d’artistes, activistes i persones creatives: un xup-xup que genera moltes iniciatives i expressions culturals que surten de sota les pedres! Quin orgull ser de La Floresta!”

Emprant el símil de “llogaret gal” popularitzat per una vinyeta en què la Floresta és el poblat d’Astèrix i Obèlix, el Senglar Cultural evidencia la cohesió d’un barri que aspira a tenir més autogovern davant del poder municipal: “La Floresta és un barri de persones molt diverses i diferents que som capaces de respectar-nos i conviure entre nosaltres”.

Però el Senglar també ha parlat de les problemàtiques que afecten el veïnat florestà, com ara la manca d’habitatge i el creixement dels preus dels lloguers, interpel·lant directament l’alcaldessa, Mireia Ingla, i posant en valor el naixement del Sindicat de Llogateres de la Floresta, les Planes i Valldoreix. Entre les reivindicacions, també han destacat la necessitat de dignificar el Casino.

La Floresta ha donat la benvinguda a la Festa Major reivindicant-la com un acte de cohesió, de conèixer el veïnat i divertir-se i transgredir; un moment de recuperació dels somriures, les abraçades, els petons, la xerinola i la diversió. La Festa Major de la Floresta d’aquest 2022 ha començat aquest divendres amb el pregó i s’allargarà durant tot el cap de setmana amb propostes tradicionals com les Olimpíades Bandarres o el Campionat d’Escacs. La celebració es reprendrà entre el 21 i el 24 de juliol amb propostes com la nit jove, el cercatasques, el torneig de petanca i la trobada de paellers, entre d’altres. Pots consultar el programa complet aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article