La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf i SOS Bosc posen l’accent ecologista a l’Audiència pública

La Coordinadora d’AFAs també ha preguntat pel projecte municipal pel que fa a l’esport escolar

per Jordi Pascual Mollá

Ecologia

Mireia Gascón, representant de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, a l'Audiència pública
Mireia Gascón, representant de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf, a l'Audiència pública | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La petició de ser tinguts en compte en les reunions entre l’Ajuntament i l’Institut Català del Sòl (Icasòl) per part de la Plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Can Sant Joan i una nova crida per aturar la construcció de l’escola la Mirada al bosc de Volpelleres per part del col·lectiu SOS Bosc han esdevingut els dos clams ecologistes que han protagonitzat l’Audiència pública. El govern ha escoltat totes dues peticions però no ha concretat mesures al respecte.

El Camp de Golf

En el primer dels casos, Mireia Gascón, representant de la plataforma, ha acudit al torn obert a la ciutadania per demanar conèixer els detalls del conveni amb l’Incasòl que el govern va anunciar setmanes enrere, per demanar una reunió a quatre bandes –ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, Incasòl i plataforma– i per tenir una informació més continuada dels tràmits per fer un parc interurbà a l’antic camp de golf de Can Sant Joan. La representant tem que la no informació a temps suposi trobar-se una proposta tancada difícil de modificar i que tingui un impacte negatiu sobre el torrent dels Alous.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, s’ha mantingut ferma en la voluntat municipal de convertir l’espai escoltant les propostes de la plataforma tot dient que per ara no se l’ha convocat perquè les reunions no han entrat a la concreció dels usos: "Fa escassament un mes ens va arribar una proposta de conveni molt genèrica i treballem per revisar-la. És una fase de treball molt tècnica". Davant la petició de la plataforma, s’ha compromès a tenir una comunicació més fluïda.

Un crit a la desesperada per intentar aturar la construcció de la Mirada

Mentre esperen saber si s’accepten les mesures cautelars demanades al segon contenciós interposat en contra de la Mirada –en aquest cas en contra del projecte executiu–, el col·lectiu SOS Bosc ha acudit al Ple per fer una crida per intentar aturar la construcció de l’escola al bosc de Volpelleres. Ho han fet entregant un cartell als regidors en què es demana un “indult” per al bosc. Segons Lurdes Marimon, representant del col·lectiu, el govern ha reconegut que hi havia emplaçaments alternatius viables.

Lurdes Marimon, de SOS Bosc, a l'Audiència pública | Jordi Pascual Mollá

Davant d’aquesta afirmació, el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha dit que a la reunió a la qual es referien es va fer un repàs de les sis ubicacions proposades pel col·lectiu per argumentar una a una per què es descartava cada parcel·la: "Hi havia indrets amb pros i contres però va quedar clar que no hi havia alternativa". El debat ha esdevingut, per tant, una disputa de paraules que l’alcaldessa ha defugit dient que ella no era a la trobada però que no creu que es reconegués que hi ha ubicacions alternatives viables.

El projecte d’esport escolar

Carme Roca, en representació de la Coordinadora d’AFAs de les escoles públiques de Sant Cugat, també ha participat a l’Audiència pública per preguntar quin és el projecte d’esport escolar que preveu aplicar el tripartit i, per tant, si es manté favorable a preservar l’actual model d’esport no federat. La representant de les AFAs ha criticat que van insistir en aquesta qüestió al Consell d’Esports però se’ls va retirar la paraula per “monopolitzar la sectorial”. Ingla no ha entrat a valorar el debat al Consell d’Esports, i tampoc ho ha fet el regidor de l’àmbit, Francesc Carol. Tot i això, l’alcaldessa s’ha compromès a fer arribar el projecte a les AFAs.

Altres aspectes de l’Audiència pública

Amb moltes paraules, l’Audiència ha acollit altres paraules com ara la de Bibiana Tesanovic, veïna de Coll Favà que ha demanat el canvi d’ubicació d’uns contenidors, tot criticant l’acumulació de brutícia i la manca de recollida que dificulta l’accés als propis contenidors. El regidor de Serveis Urbans, José Gallarda, ha rebutjat el canvi tot dient que "ningú vol els contenidors davant però tothom els vol a prop" i que els emplaçaments escollits responen a criteris tècnics.

Les altres intervencions han estat més particulars amb temes com el cas d’una llicència d’obres denegada, la manca de resposta a algunes instàncies presentades per un veí i la felicitació d’un veí de Can Barata per la neteja de les franges antiincendis al barri.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article