El Sindicat de Llogateres crida a aturar el desnonament d’una família vulnerable amb dos menors a Valldoreix

És una família vulnerable, atesa pels serveis socials i amb un cas d’un conflicte familiar amb sentència ferma del Tribunal Suprem

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD, Drets

Actuació policial a un desnonament a Sant Cugat
Actuació policial a un desnonament a Sant Cugat | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El proper dijous a les 12 del migdia el Sindicat de Llogateres de la Floresta, Valldoreix, les Planes i Vallpineda es concentrarà al carrer Sant Jaume de Valldoreix per intentar aturar el desnonament de Núria Falcón i els seus dos fills menors d’edat. És la primera ordre de llançament d’un cas que és un conflicte familiar sobre el qual la propietat ha rebutjat pronunciar-s’hi.

Segons la informació facilitada pel Sindicat, Falcón i els seus fills viuen a l’immoble de Valldoreix construït pels seus pares però escripturada a nom d’una tieta (germana del pare), la filla de la qual és la que ha iniciat el procés judicial: “Totes dues, àvia i tieta, estigueren d’acord en cedir part del terreny per tal que els pares de la Núria poguessin fer-se casa seva. La intenció era regularitzar la propietat de la casa en el futur, cosa que mai es va fer. Per tant, va ser un pacte no escrit però sí expressat verbalment, el que és un contracte verbal totalment vàlid i legal, el que va permetre la construcció de la casa familiar”.

El Sindicat denuncia que la propietària actual ha iniciat el procés judicial per fer fora la família desoint l’acord no escrit. Finalment el Tribunal Suprem ha donat la raó a la propietat: “És cert que la propietat està a nom seu mitjançant herència, però existeix tota una sèrie de documents (permisos d’obra d’aquells temps, préstecs del banc, taxes i llicències, certificats de subministrament) que reflecteixen i demostren que la casa va ser construïda i pertanyia als pares de la Núria”.

Sense donar més detalls del cas, el col·lectiu en defensa del dret a l’habitatge parla d’“avarícia” dels familiars: “La casa està situada a pocs metres de l’estació de FCG de Valldoreix pel que el preu de la propietat és desorbitat actualment. Un pastís massa suculent per no voler treure’n profit. Això sí, a costa de la vida de la Núria i els seus fills, que es veuran obligats a marxar d’on han viscut gran part de la seva vida, amb el desarrelament que això comporta”.

Una família vulnerable

La unitat familiar, segons el Sindicat, és vulnerable perquè no té una font d’ingressos regular, motiu pel qual accedeix al suport dels serveis socials. El tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, ho confirma: “Estem treballant conjuntament amb l'advocada de la família en la sol·licitud de suspensió del desnonament. Si no aconseguim l'ajornament també estem treballant en una alternativa habitacional en cas de necessitat”. Lluïsa Muñoz, vocal de Serveis Socials a l’EMD, també confirma aquesta informació tot i que diu que inicialment només tenien contacte amb la família arran de la petició d’informació urbanística.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article