Valents neix a Sant Cugat i anuncia que concorrerà en solitari a les municipals

El partit es reivindica com una força política catalana que pretén fer front als governs independentistes

per Jordi Pascual Mollá

Política

Valents ha anunciat la presència pública amb carpes a la ciutat
Valents ha anunciat la presència pública amb carpes a la ciutat | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Eva Parera, líder de Valents, un nou partit català, liberal i favorable a la unitat d’Espanya, ha dit que Sant Cugat és una de les ciutats on tenen més opcions d’arribar al govern i que pretenen fer-ho amb una candidatura en solitari que encara està per definir. Així ho ha anunciat aquest dijous per la tarda a una carpa informativa que ha muntat el partit al davant de l’estació, la segona activitat pública que celebren. La primera va ser en el marc de la Festa Major per anunciar la constitució de la junta local.

“La voluntat de Valents és concórrer a les eleccions en solitari”, ha defensat Parera, tot dient que sis mesos després de la seva presentació ja hi ha enquestes que els donen representació al Parlament, “som un partit polític diferent als altres perquè venim a fer polític per Catalunya i des de Catalunya amb la voluntat de fer fora els governs independentistes”. Parera és regidora a Barcelona per Barcelona pel Canvi – Ciutadans –ara al grup de Valents– i fins al febrer era diputada pel PP com a independent de Barcelona pel Canvi. També ha passat per Unió Democràtica, partit pel qual va ser senadora, i per Units per Avançar.

No és l’única membre de Valents que prové d’altres espais polítics. La presidenta de la junta local, Silvia Tusell, va ser la quarta a les llistes de Ciutadans a les municipals del 2019. A tots dos actes també hi ha acudit Roberto Torrecilla, una de les cares més visibles del partit taronja a les dues darreres eleccions municipals. Tot i aquests vincles previs, Valents es postula com una força independent que, en funció del resultat electoral, “valorarà què convé al municipi amb un programa molt clar de ciutat”: “Hores d’ara no pensem en quins pactes podrem fer sinó en ser la llista més votada”.

Parera fa una crítica al govern tripartit per, diu, no escoltar el veïnat i esdevenir un equip que no convé a la ciutat. En clau local també ha dit que moltes de les propostes del partit a la capital catalana són vàlides per a la nostra ciutat: “Compartim moltes problemàtiques amb la ciutat de Barcelona perquè és un municipi semblant”. Per ara no han definit el programa electoral, que esperen començar a treballar passat l’estiu i presentar-lo després de Nadal. Tampoc han definit encara la llista electoral.

Tot i això, a la roda de premsa de fa un mes van apuntar a la “mobilitat col·lapsada”, les ocupacions d’immobles, els nivells de delinqüència i la inseguretat com a principals problemes de la ciutat, una mirada política que els apropa al PP, que és hores d’ara l’únic altre partit de l’espectre polític de la dreta favorable a la unitat d’Espanya que ha fet un acte públic.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article