Ple extraordinari de setembre: càmeres per a la ZBE i nou servei de recollida de voluminosos

El curs polític 2022-23 ha començat amb un Ple extraordinari en què també s’han tractat modificacions pressupostàries

per Jordi Pascual Mollá

Política

Ple extraordinari de setembre
Ple extraordinari de setembre | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El curs polític 2022-23 ha començat amb un Ple extraordinari en què s’han tractat modificacions pressupostàries i l’inici de dos expedients de contractació: el servei de recollida de voluminosos i el servei d’analítica de dades i matrícules. A continuació repassem els punts.

Dues modificacions pressupostàries àmplies: pressupostos participatius, economia social i solidària i increment de despeses de comunicació i alcaldia

ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor d’una modificació pressupostària en què es modifiquen les partides de participació ciutadana per concretar els projectes per barris. En total són 685.000 euros per als barris i 100.000 per a altres. S’incorporen propostes com els camins escolars segurs, els banys públics a parcs, aparcaments per a bicis, bancs per a la gent gran, pèrgoles i arranjaments de camins, entre d’altres. Junts i la regidora no adscrita han votat en contra i Ciutadans s’ha abstingut.

També destaca la desaparició de partides per a l’adequació de l’espai de la Unió i del bosc de Volpelleres. També es modifica una partida per iniciar la creació d’una empresa de serveis municipals –aquest punt l’expliquem amb més detall en una altra notícia. A més, hi ha 20.000 euros en dues modificacions que han de servir per concretar el conveni compromès amb l’ecosistema cooperatiu de Sant Cugat, la Politja.

S’incrementa en 92.000 la formació i assessorament en estratègia comunicativa, en 100.000 euros la gestió d’esdeveniments i protocol, en 30.000 les despeses d’alcaldia i en 64.000 les accions comunicatives institucionals.

També s’unifiquen com a inversions de mobilitat partides per fer itineraris de vianants i bicicletes i com a inversions en edificis municipals 374.200 euros que es preveien per a millores a carrers com Verònica i Abella. Consulta els detalls de la modificació pressupostària aquí.

Tots els grups excepte Ciutadans, que s’ha abstingut, han votat a favor d’una segona modificació pressupostària per concretar projectes de participació ciutadana com l’itinerari Can Magí-Coll Favà, el rocòdrom de Mira-sol, els jocs infantils de Mas Gener i la potenciació de l’Arborètum per a joves. Pots veure el detall de les partides aquí.

16.820,18 euros en pagaments fora de contracte

Tots els grups excepte Ciutadans, que s’ha abstingut, han votat a favor dels reconeixements de pagaments de factures fora de contracte, en aquest cas només 16.820,18 euros corresponent a dues factures.

Inici de l’expedient per contractar la recollida de voluminosos

Tots els grups han votat a favor de l’inici de l’expedient per contractar el servei de recollida de voluminosos, cartró comercial, fracció vegetal, recollides selectives i punts verds. Es preveu una licitació de 6,1 milions (amb IVA) per al període 2023-26 i es pren el compromís de dotar pressupostàriament els exercicis per poder fer el pagament. És la base per iniciar la licitació del servei.

Inici de l’expedient per contractar l’analítica de dades i matrícules

Tots els grups excepte la regidora no adscrita, que s‘hi ha oposat, han votat a favor de l’aprovació de l’expedient per contractar el subministrament, instal·lació i configuració d’una plataforma d’analítica de dades i matrícules. Es preveu un cost de 146.648,37 euros (amb IVA) per dos mesos d’instal·lació i un any de manteniment. És la base per iniciar la licitació del servei.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article