Un grup d’independentistes crítics amb els partits presenta la candidatura Independents Sant Cugat

Diverses persones del nou espai polític formen part d’entitats independentistes i es comprometen a no pactar amb “els partits del 155”

per Jordi Pascual Mollá

Política

Roda de premsa de presentació de la candidatura
Roda de premsa de presentació de la candidatura | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els votants independentistes podran escollir una opció electoral més a les municipals de maig del 2023. Independents Sant Cugat s’ha presentat aquest dimarts al migdia a Cal Gerrer com una candidatura que aglutina persones a títol individual i sense adscripció a cap partit. Moltes d’elles formen part d’entitats sobiranistes com l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural tot i que hores d’ara no han negociat el suport explícit d’aquests espais.

Aquesta agrupació, adscrita a Independents de Catalunya, marca que ja va presentar prop d’una cinquantena de candidatures arreu del país a les darreres municipals, pretén donar veu a tots els independentistes descontents amb els partits. “Els partits polítics catalanistes estan més sotmesos als partits polítics espanyolistes”, ha valorat Dolors Garriga, membre de la candidatura, “hi ha moltes gestions del consistori que no són del nostre gust”.

Especialment crítics amb el pacte de govern per sumar forces independentistes amb el PSC, rebutgen els governs que incorporen partits no independentistes i es comprometen a no pactar amb “els partits del 155”. Posen la defensa de la cultura i la llengua com un dels seus eixos principals i es mostren crítics amb els partits existents no només pels pactes, també per “les guerres per ocupar cadires”.

Consideren que l’aparició d’aquest nou espai no suposa posar en risc la majoria independentista del Ple per la divisió del vot perquè, asseguren, hi ha moltes persones descontentes amb els partits que si no hi hagués una proposta com la d’Independents Sant Cugat votarien en blanc o anirien a l’abstenció. Reconeixen que des de l’Ajuntament no es pot assolir la independència de Catalunya però, diuen, es pot acompanyar el procés i no prendre decisions que l’entorpeixin.

Primàries i elaboració del programa

La roda de premsa d’aquest dimarts ha estat el tret de sortida d’una candidatura independentista que encara té moltes concrecions a fer. D’una banda, engeguen un procés de primàries, encara sense reglament, que s’hauran de celebrar a principis de l’any vinent. Hores d’ara fan una crida als ciutadans interessats a posar-se en contacte a través de correu electrònic. “Volem que sigui una llista plural, transversal i paritària, que aquestes persones entenguin la política com donar servei, no com a modus vivendi”, reivindica Assun Rius, membre d’Independents Sant Cugat.

D’altra, cal concretar les propostes del programa electoral ja que encara han de decidir quin posicionament prenen en alguns dels debats dicotòmics de la ciutat. Per ara, en termes general diuen que cal millorar la participació ciutadana, les polítiques de sostenibilitat, les inversions als districtes, sanitat, educació i polítiques socials. De moment no tenen un calendari previst per a l’elaboració del programa.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris

Fina Aulesa echeverriaSant Vugat Sant Cugat Vallesaulesajosefa@
1.

Andavant

Comenta aquest article