Valldoreix homenatjarà el seu primer mestre a la Festa Major

La celebració començarà el divendres 16 i compta amb Suu com a cap de cartell i servirà per presentar els gegants de la vila

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Presentació del programa de Festa Major de Valldoreix
Presentació del programa de Festa Major de Valldoreix | EMD de Valldoriex
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Narcís Perbellini (1893-1972), el primer mestre de la vila quan gairebé ningú hi vivia tot l’any, rebrà un homenatge en forma de monòlit en el marc de la Festa Major que començarà el proper 16 de setembre. La inauguració del monòlit serà el diumenge a les 10:30 hores al parc infantil del carrer Brollador, a prop de l’escola Ferran i Clua. Es concreta així la petició veïnal feta ara fa dos anys a una Audiència pública i recollida de bon grat per totes les forces polítiques de la Junta de Veïns.

La petició veïnal, que demanava posar el nom del mestre a una plaça, va ser trasllada per la veïna Rosa Marie Marqués: “El sr. Perbellini vivia a una petita caseta al costat del Mas Fuster. Allà hi anàvem caminant cada dia el grupet de 6 o 8 nens i nenes perquè ens ensenyés les primeres lletres, llegir, escriure i raonar. No ho va fer com a caprici, sinó que va desenvolupar la seva feina de forma responsable al llarg dels anys, com una ineludible ajuda, i no volia cobrar res”.

Aquest és un dels actes més destacats d’una celebració que recupera la normalitat després dels anys de restricció de la pandèmia. Començarà el divendres 16 i tot i que abans hi haurà diverses celebracions, com ara la missa major, el tret de sortida simbòlic serà el pregó, a les vuit de la tarda i per ara sense concretar qui és el pregoner, un dubte que potser es resoldrà el mateix dia ja que el president Josep Puig explica que no és fàcil aconseguir la persona proposada. Com cada any, el pregó estarà seguint d’una cantada d’havaneres, aquest cop a càrrec dels Pescadors de l’Escala, i posteriorment es farà una botifarrada.

Nous gegants de Valldoreix

Una de les grans novetats de la Festa Major és la ballada i presentació oficial dels nous Gegants de Valldoreix, que compartiran una plantada de gegants amb els caparrots de l’escola Ferra i Clua i els gegants del Club Amics Rubí barri ca n’Oriol i Toncam de Solsona i els caparrots de Sant Cugat. A més, la cultura tradicional també serà protagonista amb la trobada castellera amb els Castellers de Sant Cugat, els Castellers de Cornellà i els Xics de Granollers.

Concerts i més

Suu és la cap de cartell de tota la Festa Major i d’una nit jove (dissabte) en què també participaran Land Of Coconut i CIAO Marina. A més, també es preveuen concerts de rumba, de l’Escola de Música, de gospel i de jazz, aquest darrer en el marc de la mostra gastronòmica Valldutapes. El teatre, les activitats esportives, tallers infantils i el concurs de paelles, entre d’altres, són algunes de les altres activitats, majoritàriament organitzades per entitats valldoreixenques.

El cartell

Com cada any, el cartell de la Festa Major ha estat escollit mitjançant un concurs. Diverses figures representatives de la vila i de la seva celebració dibuixen el nom Valldoreix sobre un fons blanc. Aquesta és la imatge escollida com a cartell i feta per Esther Ballester i Alfonso Giménez amb el títol Festa i Color. Toni Urgell ha estat el guanyador de la categoria infantil i Guim Urgell de la juvenil. Tots els cartells es podran visitar fins el 23 de setembre al Biblioaccés Vall d’Or.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article