MINUT A MINUT: Diada 2022

Fem seguiment minut a minut a través del nostre Twitter i dels principals esdeveniments del dia al web

per Jordi Pascual Mollá

Política

MINUT A MINUT: Diada 2022
MINUT A MINUT: Diada 2022
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Durant la jornada, farem un minut a minut dels actes de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat. A continuació trobaràs els principals moments de la jornada mentre el seguiment continuat el farem a través del nostre compte de Twitter. La majoria d’actes són al matí tot i que a les vuit del vespre es farà la tradicional ballada de sardanes amb què acabarà la Diada a la ciutat.

17:11h. Vídeo dels actes de la Diada a Sant Cugat i Valldoreix

15:46h. Contracrònica i galeria d'imatges de la Diada

- Crònica: De col·laboracionistes, antipolítica i cabreig amb els partits

- Galeria: Dels actes de la Diada a Sant Cugat i Valldoreix

Les entitats independentistes criden a participar a les mobilitzacions a Barcelona. A Sant Cugat no hi ha cap altre acte fins a les 20h. a la plaça d'Octavià, on l'Entitat Sardanista farà una ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa.

12:25h. Discurs del president Puig

El president Josep Puig ja ha fet el discurs institucional per la Diada. Ha pres el text elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) en què es reivindiquen els pobles i ciutats com a llocs de trobada, convivència, cultura i d’homes i dones lliures i iguals. “L'anhel nacional del poble català és inseparable de la democràcia, tal com vàrem demostrar el 9N i l'1 d'octubre”, ha dit en clau nacional, “perquè només amb més democràcia podrem aconseguir els nostres objectius socials i nacionals”.

Al manifest de l’ACM també s’evidencien les dificultats que han trobat els municipis durant el mandat present per la pandèmia i les conseqüències sanitàries, socials i econòmiques d’aquesta. Una problemàtica que ara se suma a la crisi de l’energia i a la inflació, apunten.

Pots llegir el missatge complet aquí.

12h. Acte institucional de Valldoreix

Comença l’acte institucional de la Diada a l’EMD de Valldoreix, amb discurs del president, ofrena floral d’entitats i partits i la participació de la Coral l’Harmonia. Pots seguir l’acte a través del nostre Twitter. Posteriorment penjarem el manifest complet en aquest minut a minut.

11:05h. El discurs de l'alcaldessa

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ja ha fet el discurs institucional per la Diada. La intervenció ha començat evidenciant la diferència entre les diades nacionals d’estats que llueixen la seva força militar i una Catalunya “on reivindiquem, cadascú a la seva manera, que la cultura, la llengua i la nació catalanes perviuen, malgrat que mai hagi hagut un Estat que les defensi”.

Amb aquesta mirada, l’alcaldessa fa una crida a “escoltar tothom sense renunciar als nostres legítims objectius polítics” alhora que ha criticat l’Estat per “la repressió contra determinades ideologies i per portar el conflicte als tribunals”. Alhora, ha fet una crítica a una part de l’independentisme: “Existeix una minoria sorollosa que fa bandera de l’antipolítica per reafirmar la seva condició d’independentista, però sense cap proposta concreta, renunciant a ser útil a la gent, centrada només en reafirmar la seva identitat i cada vegada més allunyada de la realitat del carrer.”

“Uns van optar per represaliar persones i d’altres només veuen traïdors, i tots dos extrems es retroalimenten”, denuncia Ingla, que defensa que l’Ajuntament ha d’estar al servei de tota la ciutadania per preparar la ciutat per al futur: “treballem per una ciutat amb futur i oportunitats, d’on ningú n’hagi de marxar i on els nostres fills i filles es puguin emancipar i desenvolupar el seu projecte de vida”.

Pots llegir el missatge complet a aquí.

10:40h. Comença l'ofrena floral institucional

Comença l’ofrena institucional de l’Ajuntament un cop acabades les ofrenes florals d’entitats i partits. Ciutadans no participa a la jornada tot criticant la instrumentalització de la Diada per part de l’independentisme. Hi ha un recital de poemes a càrrec de Gisela Figueras i Valentí Maymó i música del septet de metalls de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat. Just a continuació l’alcaldessa, Mireia Ingla, farà el discurs institucional. Pots seguir l’ofrena i el discurs a través del nostre Twitter. Posteriorment penjarem el text complet en aquest minut a minut.

9:10h. Comencen les ofrenes florals de les entitats

Comencen les ofrenes florals de les entitats a la plaça de Rafael Casanova, que acabaran a les 11h., moment en què es farà l’ofrena institucional. Pots seguir les ofrenes de cada entitat a través del nostre Twitter.

Prèvia

Els actes previstos per la Diada són l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova (de 9 a 11h. les entitats i a partir de les 11h. la institucional de l’Ajuntament), el discurs de l’alcaldessa al final de l’ofrena institucional i l’ofrena floral a Valldoreix (12h.). Per la tarda acabarà la jornada amb una ballada de sardanes a les 20h. a la plaça d’Octavià. Pots trobar la prèvia completa aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article