Complex Esportiu: el govern descarta la rescissió del contracte i preveu executar la sentència al novembre

Puig i Muñoz asseguren que tornar a les condicions del 2003 costaria més de 600.000 euros i critiquen la CUP-PC i elCugatenc per la difusió d’informació sobre aquest afer

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Roda de premsa del govern de l'EMD
Roda de premsa del govern de l'EMD | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’EMD de Valldoreix haurà de pagar 357.000 euros més per regularitzar els anys 2012-22 després de l’anul·lació judicial de la modificació del contracte de gestió del Complex Esportiu aprovada al 2012. A aquesta xifra cal sumar-li els 50.000 euros que l’EMD ja ha pagat mitjançant una bestreta i que segons el govern responen a l’abonament d’una part dels subministraments del curs 2021-22. El govern es compromet a acordar una execució de sentència que es faci efectiva al novembre.

Així ho han anunciat el president Josep Puig i la vocal Lluïsa Muñoz en una roda de premsa aquest dilluns al migdia en què també han anunciat que l’administració valldoreixenca haurà de pagar 258.000 euros més entre el 2023 i el venciment del contracte al 2028. És a dir, un cop abonats els 50.000 euros de la bestreta, l’EMD haurà de pagar 615.000 més euros en total per tornar a les condicions del contracte del 2003 tal com obliga la sentència.

És una xifra substancialment superior als 140.000 euros recollits a un informe econòmic encarregat per l’EMD de Valldoreix i fet públic per aquest diari al maig. Segons Muñoz, hi ha dos canvis substancials que justifiquen aquesta diferència. D’una banda, el compromís de la concessionària de fer les obres del bar del Complex tal com quedava estipulat al contracte inicial. D’altra, la manca d’uns annexos a l’informe que suposen més despeses per a l’administració valldoreixenca.

Les pistes de pàdel

Un dels interrogants que fins el moment quedava per respondre és què passaria amb les pistes de pàdel, construïdes arran de la modificació del conveni del 2012. L’Associació de Veïns i Veïnes Progressistes de Valldoreix, continuadora de la causa oberta per Pau Alonso, llavors vocal de la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV), posa en dubte la continuïtat d’aquesta instal·lació, un dels motius per negociar com executar la sentència.

Muñoz s’acull a la possibilitat d’ajustar els serveis prestats en base a la demanda dels usuaris per dir que l’EMD pot mantenir les pistes en peu. “Tot i que encara no s’ha parlat amb el concessionari, al conveni del 2003 es diu que el concessionari ha de pagar les inversions i ho ha d’amortitzar abans d’acabar el contracte”, apunta la vocal.

El govern descarta rescindir el contracte

Els Veïns Progressistes demanen rescindir el contracte i estudiar quina és la fórmula de gestió més viable: la internalització o un nou concurs. Muñoz ho descarta tot dient que només tindria sentit rescindir el contracte abans de temps en cas que la concessionària hagués incomplit alguna de les clàusules del conveni.

Muñoz no comparteix l’anàlisi que fa l’informe econòmic demanat per l’EMD quan parla de la inexistència de beneficis que deixaria de tenir la concessionària i que l’EMD li hauria pagar en cas de rescindir el contracte: “Per a mi aquest informe no va a missa”. Considera que més enllà del càlcul de les inversions no amortitzades sí que hi hauria un lucre cessant que suposaria pagar mig milió d’euros més per rescindir el contracte. També assegura que la internalització no és viable perquè l’EMD hauria d’assumir la massa salarial, IRPF, seguretat social i manteniments que suposarien un 0,5% del pressupost de l’administració valldoreixenca.

També descarta la rescissió del contracte per preparar un nou concurs o per buscar altres fórmules de gestió com la publicocooperativa. El govern treu a relluir l’argument econòmic i assegura que en el procés judicial sobre el Complex Esportiu. l’EMD porta gastats més de 75.000 euros. Segons Muñoz, tot plegat demostra que la denúncia de la CPCV no responia a un interès per la ciutadania sinó que respon al desgast “per haver perdut tres vegades les eleccions davant de Puig”.

Crítiques a elCugatenc i al vocal de la CUP-PC

El govern respon així a la informació publicada per aquest diari al maig i la setmana passada així com a la denúncia del pagament de la bestreta feta pel vocal de la CUP-PC, Ferran Margineda, a través de les xarxes socials. “El que més ens ha dolgut han estat les contínues queixes de l’oposició i especialment del vocal de la CUP”, ha dit Puig a la roda de premsa, “algun mitjà ha donat suport a aquestes denúncies i fins i tot ha emès notícies que no estaven resoltes jurídicament i sense contrastar; ens sentim maltractats”.

Muñoz i Puig es refereixen a elCugatenc, mitjà que va contactar amb l’EMD per ampliar la informació i comptar amb la resposta del president. En les dues informacions publicades sobre aquest afer van desestimar fer declaracions sense especificar que treballaven per tenir un càlcul més precís. Diuen que mai van autoritzar la publicació d’aquest document, al qual va tenir accés aquest mitjà mitjançant una filtració i, tot i que diuen que “èticament no s’hauria d’haver fet” la publicació, renuncien a emprendre cap tipus de mesura legal.

Més durs s’han mostrat amb el vocal cupaire. El president ha recuperat diversos articles publicats per Margineda a Cugat Mèdia per acusar-lo de manca de respecte institucional: “Ha arribat a dir que l’EMD s’ha de tancar perquè és una despesa i no representa els veïns”. Ha fet la crítica extensiva al conjunt de l’oposició d’esquerres (ERC-MES i PSC) tot i que ha reconegut que la presentació d’una denúncia davant de l’Oficina Antifrau va ser una iniciativa en solitari del vocal cupaire, a qui acusa de difondre acusacions sense que hi hagi una resolució de l’Oficina. Cal destacar que bona part dels acords denunciats per la CUP-PC han estat revertits per la mateixa entitat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article