L’Horta Alliberada fa una crida per aturar el desallotjament del projecte

L’assemblea del projecte crida a concentrar-se per aturar un desollatjament que denuncien que no se’ls ha notificat de forma oficial

per Jordi Pascual Mollá

Ecologia

Roda de premsa de l'Horta Alliberada
Roda de premsa de l'Horta Alliberada | Cedida
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’assemblea de l’Horta Alliberada, el projecte que ha permès fer una horts comunitaris a una parcel·la ocupada de l’avinguda Cerdanyola, fa una crida per aturar el desallotjament de l’espai previst per a aquest dimecres a partir de les vuit del matí. Segons els integrants del projecte hi ha prop de 60 famílies que es beneficien d’aquesta iniciativa, que va néixer al juny del 2020 a uns terrenys no edificables per la proximitat de l’empresa química Lubrizol.

Des de llavors, han obert nous espais per cultivar, han plantat arbres fruiters i també s’han fet càrrec de coloms, gallines i una colònia de gats. La mirada política, crítica amb el capitalisme i amb els partits polítics, ha estat central a un projecte autogestionat que planteja la transformació social cap a un model més horitzontal com un dels seus principis. A més, l’Horta Alliberada ha acollit activitats d’altres col·lectius com Caus i Esplais.

Aquest dimecres el projecte perilla davant de l’ordre de desallotjament d’aquesta parcel·la propietat d’InmoCaixa, que hores d’ara no ha respost aquest diari. Segons els impulsors del projecte, la immobiliària els ha advertit del llançament però no han rebut cap notificació judicial. Segons diuen, a l’espai també viu una unitat familiar.

Els impulsors del projecte defensen que la iniciativa ha esdevingut un espai de trobada per a persones de diverses edats i cultures. També asseguren que han pogut donar resposta a les necessitats alimentàries d’algunes famílies del barri Monestir-Sant Francesc.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article