Reivindicació de l’esport a l’entorn natural en l’inici de la Festa Major de Valldoreix

Joan Serraboguñá, campió d’Espanya sub-20 de cursa d’obstacles, ha estat el pregoner d’una Festa Major que s’allargarà durant tot el cap de setmana

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Joan Serraboguñá, pregoner de la Festa Major de Valldoreix
Joan Serraboguñá, pregoner de la Festa Major de Valldoreix | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Valldoreix ja viu la Festa Major després del pregó de Joan Serraboguñá, atleta, veí de la Colònia de Montserrat i campió d'Espanya sub-20 de cursa d’obstacles. El jove ha fet una reivindicació del seu barri i del conjunt de la vila, recordant la seva infància i, sobretot, la relació amb Collserola i, especialment, el Puig Madrona.

Serraboguñá ha explicat que la seva disciplina consisteix en una cursa amb obstacles cada 400 metres: pujar una corda, carregar un tronc... “Aquest és un dels esports més complets”, ha reivindicat, referint-se a la força als braços, tronc i cames, “vull conscienciar la gent perquè surti de casa a fer esport”.

El jove esportista, que tot just ha quedat en la novena posició del campionat d’Europa, ha posat en valor l’entorn natural i ha fet dues peticions a l’administració: preservar els corriols de Collserola per poder practicar el seu i altres esports i instal·lar parcs de calistènia a Valldoreix “per no anar a fer barres a Mira-sol i Sant Cugat”.

El president de l’EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha reivindicat que la Festa Major de Valldoreix té en compte les persones de totes les edats i ha defensat el pregoner com un exemple de joventut sana i sacrificada. L’alcaldessa, Mireia Ingla, per la seva banda, ha recomanat la pràctica esportiva per al conjunt de la població i, escoltant les paraules del pregoner, ha recordat l’amenaça del canvi climàtic sobre Collserola: “És evident que alguna cosa ha canviat . Hem de fer coses diferents a les que fèiem perquè el planeta canvia”.

D'esquerra a dreta: Josep Puig, president de l'EMD; Joan Serraboguñá, pregoner; Mireia Ingla, alcaldessa, i Susana Herrada, sotspresidenta de l'EMD | Jordi Pascual Mollá

Serraboguñá és un jove valldoreixenc nascut al 2003 i alumne del Ferran i Clua i de l’Arnau Cadell. Abans d’entrar a l’atletisme havia practicat disciplines del motor com enduro i motocròs i al futbol, al CFU Mira-sol Baco. A partir dels 15 anys va començar les curses d’obstacles i ja als 18 anys es va proclamar campió d’Espanya sub-20 i de la Lliga Nacional de la disciplina.

La Festa Major de Valldoreix, que ha començat aquest divendres, s’allargarà durant tot el cap de setmana. La cultura popular serà protagonista amb la presentació dels nous gegants de la vila, la trobada gegantera (amb els caparrots de l’escola Ferra i Clua i els gegants del Club Amics Rubí barri ca n’Oriol i Toncam de Solsona i els caparrots de Sant Cugat) i la diada castellera (amb els Castellers de Sant Cugat, els Castellers de Cornellà i els Xics de Granollers).

També hi ha altres activitats com la nit jove, encapçalada per Suu, concerts de rumba, gòspel i jazz així com teatre, activitats esportives, tallers infantils i el concurs de paelles entre d’altres. Un dels moment més rellevants serà l’homenatge a qui va ser el primer mestre de Valldoreix, Narcís Perbellini. Pots consultar els detalls de la programació al peu d’aquest article.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article