Mocions del Ple de setembre: oficina de diversitat funcional, pla de mercats municipals i Llarena persona non grata

Tres mocions han marcat la sessió plenària del setembre. Les tres han estat aprovades.

per Jordi Pascual Mollá

Política

Ple de setembre
Ple de setembre | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Tres mocions han marcat la sessió plenària del setembre amb temes com la diversitat funcional, un pla de mercats i la petició de declarar el jutge Llerena persona non grata. A continuació detallem el debat de cada moció. També pots trobar els punts de govern i la crontracrònica de la sessió.

Es crearà una oficina d’atenció a la diversitat funcional

Tots els grups han votat a favor de la moció de Ciutadans per crear una oficina d’atenció a la diversitat funcional que centralitzi l’atenció i eviti que aquestes persones hagin de fer tots els tràmits a través dels serveis socials. Després de negociar-la, arriba al Ple com a moció conjunta amb ERC-MES, PSC i CUP-PC.

La proposta preveu que les derivacions als serveis socials es puguin fer des de l’oficina, que alhora ha d’assessorar i informar sobre els ajuts disponibles, facilitant els enllaços actualitzats per accedir a les prestacions en línia. Es demana que l’oficina acompanyi a la tramitació en línia per a qui ho demani i que pugui gestionar la sol·licitud de beques municipals de la prestació d’atenció social per a persones amb discapacitat. En aquest sentit, també es proposa que l’oficina atengui les famílies per aconseguir prestacions per fills menors a càrrec, que informi d’altres beneficis fiscals i que es fomenti un espai per a famílies amb Trastorn de l’Espectre Autista.

Un pla per als mercats municipals

Tots han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat per crear un pla Mercats de Sant Cugat per millorar aquests equipaments. Ho han fet després d’haver incorporat unes esmenes proposades pel govern en què s’acorda fer una auditoria de les gestions de cadascun dels mercats i dotar l’àmbit del personal suficient. El govern també ha presentat esmenes per incorporar “una contextualització” en què s’apunta a l’herència rebuda. Les esmenes s’han incorporat amb l’abstenció de Junts per Sant Cugat, Ciutadans i la regidora no adscrita a dues d’aquestes.

La proposta preveu fer una diagnosi per definir la situació actual i l’àrea d’influència de cada mercat. Proposen la creació de sistemes de gestió publico-privades. Demanen la creació de la marca Mercats Sant Cugat per agrupar la promoció de tots els mercats i crear una reserva pressupostària per desenvolupar el pla i posar al dia totes les instal·lacions. Finalment, es proposa estudiar bonificacions fiscals que augmentin l’atractiu dels mercats i incorporar vies de participació dels associacions, comerços i ciutadania.

Compromís per declarar Pablo Llerena persona non grata després del dictamen de l’ONU

Junts per Sant Cugat, ERC-MES i CUP-PC han votat a favor de la moció de Junts per Sant Cugat sobre el dictamen de l’ONU sobre els càrrecs electes independentistes catalans en què es proposa, entre d’altres, declarar el jutge Pablo Llarena persona non grata a Sant Cugat. La moció preveu que l’Ajuntament s’adhereixi a la declaració del govern català per la reparació integral i efectiva dels drets polítics violats.

Es demana denunciar que la democràcia no regeix amb plenitud a Catalunya i exigir a les institucions estatals que “cessi la repressió i reconeguin el dret d’autodeterminació de Catalunya”. El punt més polèmic és la petició perquè Llarena esdevingui persona non grata a Sant Cugat. PSC, Ciutadans i la regidora no adscrita han votat en contra. Desenvolupem aquest afer en una notícia específica.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article