El govern es compromet a aprovar el projecte de l’avinguda Baixador a l’octubre
L’EMD negocia un conveni amb l’Ajuntament perquè Sant Cugat executi i pagui el conjunt de l’obra perquè posteriorment l’EMD retorni anualment una part de la inversió
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
La sotspresidenta de l’EMD, Susana Herrada, s’ha compromès davant de diversos veïns de l’avinguda Baixador que han acudit a l’Audiència pública d’aquest dijous a aprovar el projecte d’urbanització del carrer a l’octubre. A més, ha dit que es negocia amb l’Ajuntament de Sant Cugat un conveni que permeti que l’administració santcugatenca executi i pagui el conjunt de l’obra i posteriorment l’EMD en faci un retorn anual amb un període mínim de quatre anys, que Herrada demana ampliar a sis, vuit o deu anys perquè l’administració valldoreixenca no perdi capacitat inversora. També ha dit que intentaran que l’EMD no en retorni una part perquè l’Ajuntament participi econòmicament en l’actuació.
Aquesta ha estat la concreció més clara d’una Audiència pública que, de nou, ha esdevingut un estira-i-arronsa entre l’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador i els vocals. L’entitat veïnal ha preguntat per què no s’han incorporat al projecte els 10 punts que van proposar per rebaixar el cost de l’actuació i així que les contribucions especials a pagar per cada propietat sigui més baixa. “Potser les 10 peticions no podran ser perquè els tècnics les han qüestionat en base a una qüestió tècnica”, ha argumentat el president, Josep Puig, “jo no firmo si el secretari no em diu que firmi”.
Lluïsa Muñoz, vocal d’Economia, ha dit que els canvis acceptats tècnicament suposen un estalvi de més de 600.000 euros, deixant el projecte en 4,6 milions, 2,4 a càrrec de l’EMD i 2,6 a càrrec dels veïns. Tot i això, ha dit que s’estudia la variació del percentatge perquè els veïns paguin una mica menys. En aquest sentit, Puig ha assegurat que el compromís del govern sempre ha estat i encara és que el veïnat de l’avinguda Baixador no pagui més contribucions especials que altres carrers. Herrada ha dit que faran el possible per complir els condicionants del veïnat: un carrer assequible, pacificat i amb més places d’aparcament.
Petició per desbloquejar les llicències
Maria Masferrer i Mireia Mateu, integrants de l’entitat veïnal, també han acudit a l’Audiència pública per demanar que es desbloquegi el més aviat possible l’atorgament de llicències a l’avinguda, un desbloqueig que el govern vincula a l’aprovació del projecte. Ho han fet explicant el cas particular d’una d’elles, amb el terreny comprat al 2016 i la presentació de la llicència al 2019 però encara sense haver-se aprovat, el que ha obligat la seva família a llogar un pis: “L’objectiu era construir la casa mentre vivíem a Alemanya per una feina del meu marit i venir a viure-hi quan tornéssim. Ara el meu marit segueix a Alemanya i jo busco pis de lloguer aquí”.
L’argument clau de l’entitat veïnal és que al 2018 es va aprovar una llicència a un terreny amb les mateixes característiques que els quatre que tenen llicències aturades en l’actualitat. El president Puig no ha entrat a debatre i només ha dit que signarà l’atorgament d’una llicència si li ho avala un tècnic. Tot i això, Herrada ha assegurat que treballen per desbloquejar la situació de forma immediata. El que no han esclarit és si el capítol de les alineacions de les parcel·les amb el Pla General Metropolità (PGM) s’exclourà del projecte tal com demanen els veïns.
Ramon Segura, vocal d’ERC-MES, també ha intervingut en resposta al veïnat per dir que el govern no ha estat prou transparent i que per això, tal com van anunciar en roda de premsa, ERC-MES, CUP-PC i PSC s’aparten del tràmit fins que hi hagi un acord del govern amb el veïnat. Tot i això, ha assegurat que és factible reduir en un 20% el pressupost. L’expresident Francesc Cardoner, que també ha acudit a l’Audiència pública, també ha posat cullerada per recordar que el procés participatiu del qual neix aquest projecte va ser seleccionat per a uns premis que van fer que el govern anés a Toronto per presentar-lo.
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari