L’Ateneu torna a trencar l’estigma de les malalties mentals amb un segon cicle sobre salut mental

El 27 de setembre se celebrarà una jornada amb totes les entitats que treballen en l’àmbit de la salut mental per donar a conèixer els recursos existents a la ciutat

per Jordi Pascual Mollá

Drets

D'esquerra a dreta: Roser Casamitjana, Gemma Aristoy i Magda Montoro
D'esquerra a dreta: Roser Casamitjana, Gemma Aristoy i Magda Montoro | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Dues xerrades i una activitat amb testimonis en primera persona protagonitzaran el segon cicle de salut mental organitzat per l’Espai de Lleure de l’Ateneu, l’espai de trobada i relació de persones amb trastorn mental o problemes de salut mental. Les activitats seran els dijous 6, 13 i 20 d’octubre a les 19h. La proposta va néixer l’any passat arran de la Marató de TV3, que es dedicava a la salut mental, i aquest octubre celebra la segona edició en què hi participarà la treballadora social Tina Ureña i l’autora d’Art i transformació en salut mental, Raquel Picolo.

“El cicle pretén la sensibilització de la malaltia mental i lluitar contra l’estigma que normalment acompanya la malaltia mental”, ha defensat Roser Casamitjana, membre de l’Ateneu, en la presentació del cicle. Magda Montoro, que coordina l’Espai de Lleure, ha posat en valor l’edició d’enguany perquè permetrà parlar de psicologia comunitària, l’art com a teràpia, infradiagnòstics i errors en els diagnòstics. Per a Montoro, l’objectiu és arribar cada vegada a més gent després d’una primera edició que valoren molt positivament.

La presentació del cicle ha comptat amb la participació de la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, que ha aprofitat l’avinentesa per presentar dues activitats promogudes per la taula de salut mental. El 10 d’octubre a les 16:30h. Se celebrarà el Dia e la Salut Mental a l’Ateneu amb la lectura del manifest, un aperitiu i la inauguració d’una exposició del Servei de Rehabilitació Comunitària.

El 27 d’octubre se celebrarà una jornada per fonar a conèixer tots els serveis de salut mental que hi ha a Sant Cugat, ajustant així a un format presencial la guia de recursos que es va elaborar a finals del mandat passat. La jornada tindrà una sessió de matí (de 10 a 14h. a la Unió), en què s’explicaran els serveis, i una de tarda (de 17 a 21h. a la plaça de l’Om) en què hi haurà micro obert, la presentació del mapa d’actius en salut mental a Sant Cugat i un concert de Sybarites.

Montoro defensa que la jornada del 27 d’octubre ha de servir per donar a conèixer totes les entitat que es dediquen plenament o parcial a la salut mental i alhora difondre-ho d’una forma oberta a la ciutadania, un nou intent de trencar l’estigma. La regidora, per la seva banda, ha dit que activitats com aquestes han de servit per fomentar la inclusió i defugir d’un Sant Cugat excloent en quant a capacitats.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article