El PSC ratifica la candidatura de Pere Soler, que es veu alcalde

El candidat mostra un caràcter pactista que no necessàriament passa per la revalidació del tripartit

per Jordi Pascual Mollá

Política

Pere Soler, alcaldable del PSC
Pere Soler, alcaldable del PSC | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

En solitari o pactant amb altres forces polítiques, el socialista Pere Soler es veu com el futur alcalde de la ciutat. Com arribar al càrrec dependrà de la “geografia variable” que deixin les eleccions municipals del maig. Amb aquesta ambició, Soler ha estat ratificat per unanimitat a l’assemblea de l’agrupació local celebrada aquest dimarts per la tarda després d’haver recollit l’aval d’un 75% de la militància com a únic precandidat. La seva candidatura serà ratificada definitivament pel partit a nivell nacional en una trobada de la federació comarcal el proper 7 de novembre a Sant Cugat.

“L’experiència acumulada i l’expertesa m’han fet agafar forces i he vist que cal tirar endavant, continuar el projecte”, ha defensat el candidat, tot dient que el projecte polític iniciat al govern aquest mandat ha d’anar més enllà dels quatre primers anys, “hem fet una valoració molt positiva del treball realitzat per tot el grup municipal i la vocal de l’EMD de Valldoreix”. Soler també ha fet referència a les dificultats sobrevingudes que no esperaven a principis del mandat com el temporal Gloria o la pandèmia.

Però la voluntat continuista de la proposta política, que passa per defensar que els altres tres regidors del grup municipal siguin a llocs de sortida a la llista electoral, no necessàriament és una revalidació de l’acord tripartit amb ERC-MES i la CUP-PC. En aquest sentit, ha defensat el PSC com el partit capaç de dialogar i buscar acords amb tothom: “Som una força que hem pactat amb una formació política que ens pinta i ens ha trencat vidres a les seus. A Sant Cugat ens han respectat. Hem de recordar que ETA es va acabar amb el diàleg i qui s’ha assegut a la taula de diàleg per revertir la situació que viu Catalunya és un govern socialista. Som l’únic partit que no tanca portes per continuar parlant”.

La voluntat del candidat socialista és que la seva formació sigui decisiva per implementar les polítiques que recullen a un programa electoral que encara han d’elaborar però que es preveu continuador del de les eleccions del 2019. Per ara no tenen un calendari previst per tenir la llista definitiva ni el programa. Es reivindiquen com una formació arrelada al territori i amb presència a tots els barris de la ciutat.

Soler sap que un dels seus mèrits és haver subjectat fort el timó de la nau socialista quan semblava que el vaixell podia acabar a la deriva. La marxa d’alguns militants amb l’inici del procés no augurava un futur pròsper a un PSC que al 2015 va passar de dos a un regidor i que va perdre la seu històrica del Celler. “Fa 8 anys ens donaven per desapareguts i ara ningú dubta que serem la força que més creixerà”, defensa Soler, que ja va ser el candidat del 2015 i del 2019, actualment amb quatre regidories.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article