‘Avis drapaires’ netegen el ‘botellón’ de Can Solà

Prop d’una vintena de persones han participat en l’activitat organitzada per la taula de la gent gran en el marc de la setmana de la gent gran

per Jordi Pascual Mollá

Ecologia, Drets

Recollida d'escombraries a Can Solà per part d'una vintena de voluntaris en el marc de la setmana de la gent gran
Recollida d'escombraries a Can Solà per part d'una vintena de voluntaris en el marc de la setmana de la gent gran | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

“Recolliu tot el que pugueu, ho poseu a aquestes bosses i les deixeu a la vorera”. Amb aquesta consigna, Joan Cortadellas, president de la Llar d’Avis de la Parròquia, ha donat el tret de sortida a la neteja del marge del carrer de Can Solà, on habitualment s’acumulen restes d’ampolles i gots dels botellons. És una activitat inclosa al programa de la setmana de la gent gran i que ha comptat amb la participació de prop d’una vintena de persones.

“Se’ns va ocórrer que podíem fer un servei al poble que servís per sensibilitzar sobre la utilitat de la gent gran i per millorar algun entorn de la ciutat”, explica Cortadellas, “no esperàvem un espai tan brut, és un femer”. El president de la Llar d’Avis proposa que l’Ajuntament instal·li contenidors que permetin que les persones que beuen a les immediacions dels espais d’oci nocturn d’aquella zona puguin llançar les escombraries.

Mira la galeria d'imatges de l'activitat.

Els voluntaris també han fet una crida al civisme. “Aquest espai ha estat netejat per la gent gran de Sant Cugat, el 5 d’octubre del 2022. Gràcies per no embrutar-lo”. Aquest és el missatge que han deixar en diversos cartells després d’haver emplenat desenes de bosses amb ampolles de vidre i plàstic, algunes de les quals plenes.

“Crec que se’ns acabaran les bosses però com a mínim deixarem constància que la gent gran ha hagut de venir a netejar aquest espai”, ha reivindicat Cortadellas, que davant de la queixa d’alguns dels voluntaris per no haver fet una recollida selectiva dels residus ha explicat: “Vam demanar bosses de diferents colors però l’Ajuntament ens va dir que ho barregéssim tot i que ja ho classificaran”.

Sota el nom d’avis drapaires, els voluntaris han recollit les escombraries, alguns d’ells amb guants i tenalles. Tots ells portaven el mocador vermell de la setmana de gent gran. La setmana de la gent gran té activitats fins el 7 d’octubre. Pots consultar el programa complet aquí.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article