Aturen el desnonament d’una parella que viu a una casa ocupada a les Planes

Es preveu una nova ordre de llançament que la propietat ha demanat que sigui en dues setmanes

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD, Drets

Desenes de persones concentrades a casa Lila
Desenes de persones concentrades a casa Lila | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La concentració convocada pel Sindicat de Llogateres de Sant Cugat i el Sindicat de Llogaterxs de la Floresta, les Planes, Valldoreix i Vallpineda ha impedit que s’executés el desnonament previst per aquest dimecres al matí al carrer Lilà de les Planes, a la banda barcelonina del barri per pocs metres. Prop d’una vintena de persones concentrades han estat suficients perquè la comitiva judicial, que ha arribat passada la una del migdia, hagi acabat desistint a l’espera d’una nova data amb, si s’escau, un dispositiu policial preparat per actuar davant d’una possible concentració.

L’Alejo i la Valeria fa un any i mig que van ocupar la casa, on actualment viuen ells dos tot i que anteriorment hi havien residit tres persones. Segons expliquen els convocants, l’immoble portava més de tres anys desocupat després que Building Center, part de CaixaBank, es quedés l’immoble arran de la mort dels seus antics propietaris, que no havien acabat de pagar la hipoteca. La casa, diuen, estava abandonada i sense cap tipus de manteniment.

“Buscàvem casa i ens vam assabentar que aquesta era de CaixaBank”, expliquen els ocupes, que asseguren que han optat per ocupar tant per motius econòmics com per una mirada política. Davant de l’anunci d’un nou desallotjament properament, diuen que és “el que es pot esperar quan s’elegeix aquest tipus de vida”.

Francesc Dalmau, membre del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat, denuncia, a més, que no han obtingut resposta a cap de les peticions fetes a l’empresa propietària per buscar una mediació davant del possible desnonament d’una parella que, diu, ha acreditat que viu una situació de vulnerabilitat econòmica i que no té cap alternativa habitacional. “Han dit que tornarien i executarien el desnonament sí o sí tot i que no han especificat si enviarien brigada mòbil o no”, ha dit un cop s’ha comunicat l’ajornament del llançament, “han parlat del termini de dues setmanes però no s’ha concretat; no hem tingut cap informació clara”.

A l’intent de desnonament ha acudit una persona que s’ha identificat com a gestora de l’empresa propietària però ha desestimat fer declaracions sobre el cas. La procuradora ha confirmat a la premsa que es tracta del desnonament d’una parella que viu ocupant l’immoble. Ara els sindicats santcugatencs, que tenen el suport del Sindicat d’Habitatge de Cassoles i del general de Barcelona, esperen poder obrir la mediació i aturar el desnonament abans de la nova data.

La concentració s’ha desenvolupat sense incidents i amb un ambient festiu –amb música i persones amb la cara pintada. La primera convocatòria de la concentració a les set del matí i la segona a dos quarts de dotze han estat suficients per assolir la concentració de prop de 20 persones. Durant el matí han acudit també treballadors d’una ferralleria i d’una empresa de transports per emportar-se els mobles en cas d’haver-se executat.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article