Els sindicats renuncien a la fixesa immediata dels interins de l’Ajuntament amb un acord que la permet ‘de facto’

Dels poc més de 300 treballadors afectats només una cinquantena hauran de fer un examen d’oposicions adaptat a cada plaça

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Concentració per la fixesa del personal interí de l'Ajuntament
Concentració per la fixesa del personal interí de l'Ajuntament | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

IAC-CATAC, la Intersindical, CCOO i UGT han arribat a un acord amb el govern municipal per concretar el procés d’estabilització de places del personal interí i laboral de l’Ajuntament. L’acord suposa una renúncia a la fixesa immediata del personal en abús de temporalitat, una proposta que va impulsar el Col·lectiu d’Interins i Laborals en Frau de Llei i que va donar lloc al sorgiment de les seccions de la IAC-CATAC i la Intersindical, hores d’ara sindicats majoritaris a l’administració local.

El procés acordat, confien els sindicats, servirà perquè gairebé el conjunt dels més de 300 treballadors afectats per l’estabilització de places mantinguin el seu lloc de treball. Els que treballen a l’Ajuntament des d’abans de l’1 de gener del 2016 hauran de passar un concurs de mèrits en què es tindran en compte els anys de servei, els mèrits en altres places i el nivell de català en un 70% i la formació en un 30%. Els treballadors que tenen un contracte temporal posterior al gener del 2016 hauran de passar per un examen d’oposició amb un temari reduït i adaptat a la seva plaça que puntuarà un 60%, mentre el 40% restant dependrà dels serveis prestats (90%) i de la formació (10%).

Tots quatre sindicats confien que aquests criteris serveixin perquè el personal que hagi de passar el concurs de mèrits obtingui el 100% de la puntuació possible i, en cas d’empat, es prioritzi la persona que ja treballa a l’Ajuntament. En el cas dels que hauran de passar el concurs d’oposicions, els sindicats confien que els mèrits tenen un pes específic suficientment gran perquè la immensa majoria també conservi la seva plaça. Dels més de 300 treballadors afectats, poc més d’una cinquantena hauran de passar l’examen d’oposició.

Aquesta és la solució pactada entre els sindicats i el govern acollint-se al marge de maniobra que permet la llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat de l’ocupació pública, que modifica parcialment les bases recollides al decret conegut com a Icetazo que va generar una onada de mobilitzacions arreu de l’Estat. “Volíem la fixesa però la llei no ho permet”, reconeix Biel Mas, representant de la IAC-CATAC, “tot i això hem arribat a un acord de criteris d’estabilització amb la intenció que la majoria de treballadors conservin la seva plaça”. Els que la perdin, podran accedir a borses de treball que els permetin tornar a treballar a l’Ajuntament.

IAC-CATAC ha estat el sindicat que ha capitanejat la lluita dels interins a l'Ajuntament | Jordi Pascual Mollá

El procés haurà de cloure abans del 31 de desembre del 2024 amb l’objectiu d’aconseguir que el percentatge de temporalitat sigui de menys d’un 8%, una rebaixa considerable a l’Ajuntament que actualment té una temporalitat del 53%. És una estabilització obligada per la Unió Europea davant d’un percentatge de temporalitat mitjà de més d’un 30% a les administracions espanyoles. El repte era com encaixar aquesta estabilització amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que va decretar que tots els treballadors amb més de tres anys de contracte temporal es trobaven en frau de llei per abús de temporalitat, resolució a la qual s’acollia el Col·lectiu, la IAC-CATAC i la Intersindical per demanar la fixesa automàtica.

La seguretat jurídica, argument per optar pels processos oberts

Mas reconeix que l’acord assolit no és el que pretenia la IAC-CATAC però, tenint en compte la llei aprovada, era l’única via possible per tenir la seguretat jurídica suficient perquè l’estabilització de places sigui definitiva. Això no treu que es puguin impugnar els processos per separat o fins i tot la llei aprovada al Congrés, com ja ha fet Vox. El representant sindical recorda, però, que sense l’impuls de les mobilitzacions a nivell estatal i la tasca del seu sindicat no s’hagués canviat l’Icetazo i tots els treballadors afectats haurien passat per un procés d’oposicions.

“Hem d’agrair el suport i la predisposició del govern i de l’àrea de recursos humans perquè l’acord no hagués estat possible sense el seu esforç”, apunta Mas, “s’haurien pogut agafar als criteris de la Generalitat o de la Diputació però han preferit tenir en compte cada plaça per garantir que la majoria de treballadors conservin el seu lloc de treball”. Per ara l’acord, que haurà de passar pel Ple, afecta el personal de l’Ajuntament tot i que tots els sindicats preveuen que els organismes autònoms, patronats i empreses públiques dependents s’acolliran als mateixos criteris.

Els sindicats denuncien que la majoria del personal afectat són dones | Jordi Pascual Mollá

“Aquest ha estat un tema que ha treballat molt la IAC-CATAC i nosaltres els hi hem fet suport”, defensen Íngrid Valenzuela i Guillem Fortet, representants de la Intersindical, el segon sindicat en representació a l’Ajuntament, “és una de les millors negociacions que s’ha fet a nivell municipal gràcies a la tasca dels sindicats i la predisposició dels recursos humans”. Tant la IAC-CATAC com la Intersindical destaquen que és un procés excepcional que no s’hauria de repetir i que, precisament per això, la legislació permet ajustar el temari de les oposicions i ser generosos amb el reconeixement dels mèrits.

Pepe García, representant de CCOO, per la seva banda, destaca l’acord de tots els sindicals i la predisposició del govern; una mirada que coincideix amb la de Javier Díaz, representant de la UGT, dos sindicats que havien estat criticats pel Col·lectiu, per IAC-CATAC i per la Intersindical per haver fet suport a l’Icetazo. Tots dos representants consideren que el primer acord impulsat pel llavors ministre de Política Territorial i Funció Pública, Miquel Iceta, permetia un marge de maniobra que a la pràctica hagués permès que la majoria del personal afectat conservés la seva plaça.

Les diferències han estat evidents durant les mobilitzacions però, amb el marc jurídic aprovat, la distància entre els sindicats s’ha reduït fins permetre un acord que ha estat unànime. “Nosaltres no podíem fer una negociació que se saltés la normativa vigent”, argumenta García en quant a les reivindicacions de les protestes impulsades pel Col·lectiu. Així de clar es mostra també Díaz, que reconeix que les protestes a nivell estatal han servit per millorar les condicions i evitar les oposicions a bona part del personal: “Compartíem que s’havia de fer alguna cosa però no vam participar a les mobilitzacions que demanaven una fixesa via decret que no era viable”.

El calendari del procés d’estabilització

Un cop assolit l’acord entre les parts, el Ple municipal haurà d’aprovar la proposta pactada i iniciar el procés d’estabilització. Es començarà amb les places superiors per evitar que els tècnics superiors es presentin a les places més baixes. Primer es faran els concursos de mèrits i després l’examen d’oposicions de cada categoria laboral, de manera que abans del 31 de desembre del 2024 s’hauran de fer els concursos de mèrits i oposicions de les categories més baixes que culminaran el procés d’estabilització.

Es tancarà així el que ha estat el principal conflicte laboral de l’Ajuntament durant els darrers mesos, una situació que va generar mobilitzacions i fins i tot vagues i que va suposar un daltabaix a les eleccions sindicals, situant la IAC-CATAC i la Intersindical per sobre dels sindicats tradicionals, CCOO i UGT. A partir del 2024 els sindicats hauran de treballar per mantenir altres reivindicacions vives amb aspectes com la millora de les condicions laborals, el reforç de personal o l’aplicació de la nova regulació del teletreball, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article