elCugatenc rellança el monogràfic amb una edició sobre el patrimoni a l’ombra del Monestir

El diari crític i transformador de Sant Cugat començarà a distribuir-lo gratuïtament a la Fira d’Entitats de la Festa de Tardor el proper 23 d’octubre

per Jordi Pascual Mollá

Cultura, Economia social i solidària

Portada del monogràfic amb una imatge de l'interior de la Mina dels Monjos
Portada del monogràfic amb una imatge de l'interior de la Mina dels Monjos
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El diumenge en el marc de la Fira d’Entitats de la Festa de Tardor, elCugatenc distribuirà la sisena edició del monogràfic, una publicació en paper de distribució gratuïta que en aquesta ocasió dedica al patrimoni local. La Mina dels Monjos, amb imatges del seu interior, és la protagonista del reportatge central de la publicació, que pretén visibilitzar aquells tresors patrimonials que queden a l’ombra del Monestir.

La resta d’articles tracten la creu de terme, Torre Negra, el Castell de Canals i el comerç local com a patrimoni. També s’inclouen tres entrevistes: a Àngels Solé, exdirectora del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya; Helena Minuesa, tècnica de cultura, especialista en didàctica i mediació del patrimoni al Centre d’Estudis i Recursos de la Diputació, i José Fernando Mota, historiador especialitzat en la Segona República, la Guerra Civil i els primers anys de la dictadura franquista a Sant Cugat.

El monogràfic conté articles d’Alba Rodríguez, del servei de patrimoni dels Museus de Sant Cugat; Jordi Casas, historiador i membre del Grup d’Estudis Locals, i de Jordi Pascual i Aina Serra, periodistes membres d’elCugatenc. La publicació és possible gràcies a les persones i entitats subscrites al diari i també als anunciants del monogràfic, que per primer cop han pogut participar a aquesta publicació mitjançant la subscripció de comerç que també els permet accedir a publicitat en línia en forma de bàner i d’articles patrocinats.

Una publicació monogràfica gratuïta

L’assemblea d’elCugatenc va aprovar la creació dels monogràfics al 2017. La primera edició es va publicar per Sant Jordi del 2018 amb un especial sobre el procés en clau local. El monogràfic es publica dos cops l’any –per la Festa de Tardor i per Sant Jordi– i fins el moment han tractat el temes següents: el procés en clau local, els indicis de corrupció, les dificultats per accedir i mantenir l’habitatge a Sant Cugat, l’educació pública i el feminisme, aquest darrer només en format digital per la impossibilitat de distribuir-lo al carrer per la pandèmia.

Després d’abril del 2020 elCugatenc va deixar de publicar el monogràfic provisionalment per les dificultats de publicar i distribuir una publicació gratuïta en paper en un context pandèmic. Un dels reptes marcats per la darrera assemblea anual era recuperar aquesta publicació que permet que elCugatenc arribi a aquelles persones que no segueixen l’actualitat en línia.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article