L’Escola Fusió enceta els actes per celebrar els 50 anys de música i dansa a la ciutat

El centre autoritzat per la Generalitat ha preparat 25 activitats durant el curs

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

Presentació de les activitats de cinquantenari de l'Escola Fusió
Presentació de les activitats de cinquantenari de l'Escola Fusió | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El curs 1972-73 Pilar Roig va fundar l’Escola Fusió. 50 anys després, Núria Pinyol i Gemma Navarra segueixen el seu llegat amb un centre privat amb vocació d’entitat que ofereix formació musical i de dansa al jovent santcugatenc. Per celebrar l’efemèride, l’escola ha preparat 25 activitats, algunes d’elles anuals però adaptades per l’aniversari i d’altres específiques per aquesta celebració.

Els actes han començat aquesta setmana amb la presentació de l’aniversari i acabaran l’1 de juliol, per Festa Major, amb el concert de swing. Per Festa Major també faran un espectacle de dansa i un concert de la Simfònica de l’escola. Des de concerts d’antics alumnes a espectacles centrals per cinquantenari al Teatre-Auditori omplen la programació d’una escola que manté els vincles amb entitats del barri amb altres activitats amb la participació a la Cavalcada de Reis, les Caramelles, la Nit en Blanc i les Nadales al Carrer, entre d’altres.

“Roig volia crear una escola diferent on la música i la dansa formessin part de l’aprenentatge vivencial”, ha defensat Pinyol a la presentació de les activitats, “en aquests 50 anys de vida calculem que prop de 15.000 alumnes han passat per l’escola”. Navarra s’ha reivindicat com l’únic centre autoritzat per la Generalitat, multidisciplinar de música i dansa, i amb música moderna i clàssica, que hi ha a la ciutat.

La presentació del programa ha comptat amb l’assistència de la regidora d’Educació, Pilar Gorina, que ha posat en valor l’impuls cultural i l’enxarxament del centre. Per a la regidora, Fusió és una escola amb vocació d’entitat per la seva participació en moltes activitats socials de la ciutat. Per això defensa que a l’Ajuntament hi tenen tota la confiança, com també al Departament d’Educació en reconèixer-la com a centre autoritzat.

Algunes de les activitats de l’aniversari tindran en compte els i les exalumnes de l’escola, algunes de les quals amb una trajectòria musical i de dansa reconeguda a nivell mundial. És el cas de Carla Conangla, guardonada amb el premi internacional Pau Casals i que actualment forma part de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i Nacional de Catalunya. Canangla ha participat també a la inauguració del cinquantenari de Fusió.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article