El Jovent Republicà presenta Mariona Arnau com a candidata a la llista d’ERC

Les Joventuts d’Esquerra Republicana marquen la crisi habitacional i climàtica com a grans reptes

per Jordi Pascual Mollá

Política

Mariona Arnau, candidata del Jovent Republicà
Mariona Arnau, candidata del Jovent Republicà | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’actual portaveu de les Joventuts d’Esquerra Republicana, Mariona Arnau, serà la candidata del jovent a la llista d’ERC. Així ho ha donat a conèixer l’agrupació juvenil amb un acte celebrat aquest dimecres per la tarda a la plaça Lluís Millet. La candidata ha posat l’accent en la crisi habitacional, l’emergència climàtica i la participació del jovent mitjançant el fòrum jove, aspectes que defensa que el tripartit, sota la regidora de Joventut de la seva companya Alba Gordó –compartida amb la CUP-PC–, ha començat a treballar però encara amb reptes a assumir.

“La proposta passa per construir un món millor, una ciutat en què ens sentim realitzades i plenes: reducció de les desigualtats a tots els àmbits, que les persones joves estiguem a l’alçada de la resta...”, ha defensat Arnau, que ha dit que durant aquest mandat Sant Cugat ha esdevingut una ciutat referent en molts àmbits, especialment mediambiental, “el capitalisme ens ha fet desitjar un grapat de coses que només generen angoixa”.

Com ja van fer a la campanya anterior, el Jovent Republicà posa l’accent en la crisi habitacional. Asseguren que Sant Cugat expulsa el jovent i que amb el manteniment de Mireia Ingla a l’alcaldia es podrà avançar en l’objectiu d’assolir un 10% d’habitatge públic. Arnau considera que aconseguir millorar en aquests aspectes també ha de servir perquè la gent jove tingui menys angoixa i gaudeixi d’una salut mental millor.

Gordó, que va ser la candidata del Jovent a les eleccions municipals anteriors, ha defensat la candidatura d’Arnau i ha posat en valor algunes accions que ha fet des de la regidoria, com ara acollir una de les festes de TinderCat o ser seu de la trobada d’esplais catalans. També Kènia Domènech, portaveu del Jovent a nivell nacional, ha acudit a Sant Cugat per fer suport a Arnau, tot dient que la ciutat és referent per a molts altres municipis.

L’alcaldessa i reescollida alcaldable d’ERC, Mireia Ingla, ha participat a l’acte per cloure’l, oferint-se a treballar de la mà d’Arnau des de ja per definir la proposta política de les properes municipals: “La gent d’ERC hem d’assemblar-nos a la gent que volem representar. Per això tenim candidates del Jovent a les nostres llistes”. La candidata republicana defensa que el seu partit assumeix responsabilitats com el pacte de govern i surt de la zona de confort per aplicar polítiques pel que fa a la preservació de l’entorn, la salut, l’habitatge i la qualitat de l’aire.

Arnau no va participar a la darrera llista d’ERC, en què Alba Gordó va ser la candidata del Jovent Republicà. A la llista hi havia tres altres candidates del Jovent i dos més com a suplents. Gordó va ser l’única que va aconseguir esdevenir regidora ja que la següent representant del Jovent ocupada la desena posició.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article