Els Gausacs ampliaran el crèdit per poder acabar les obres de la seu social

Els Castellers esperen reprendre les obres aviat i poder fer la inauguració del local social al gener

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

Actuació castellera a la darrera Festa Major
Actuació castellera a la darrera Festa Major | Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’assemblea dels Castellers de Sant Cugat celebrada aquest diumenge ha servit per acordar l’inici d’una negociació amb Coop57 per ampliar el crèdit que van demanar per fer les obres del nou local social del carrer Sant Bonaventura, hores d’ara aturat per la falta de liquiditat. El president dels Gausacs, Enric Aguadé, explica que amb els avals recollits prèviament és suficient per ampliar el crèdit tot i que encara s’ha de negociar.

L’ampliació, explica, ha de servir per tornar a tenir liquiditat després de 12 mesos de retard en la construcció marcat per la demora en l’atorgament de la llicència i de la subvenció. La subvenció és per a les despeses corrents ordinàries mentre el crèdit havia de servir per pagar les obres. El retard en el cobrament de la subvenció ha fet que els Castellers tirin del crèdit per finançar la despesa corrent, generant així una tensió econòmica que els ha obligat a aturar les obres.

Aguadé explica que, segons els han informat des de l’Ajuntament, cobraran la subvenció aquesta setmana. Tot i això, l’ampliació del crèdit és necessària pel retard que els ha suposat pagar més mensualitats de lloguer de les previstes i per l’increment del cost de les obres per la pujada del preu de les matèries primeres. També tenen la necessitat d’instal·lar una cuina de restauració per poder adjudicar la gestió de l’espai de bar a una empresa que mitjançant el pagament del lloguer estipulat al contracte haurà de fer viable econòmicament la nova seu social.

Amb tot, el president dels Castellers espera que des d’ara fins a finals d’any es puga desencallar la situació. Com que les obres estan molt avançades, es podran acabar en un mes i mig des que es reprengui l’activitat. Espera, per tant, que al gener es pugui fer la inauguració de la nova seu social. Es posarà solució així a un atzucac econòmic que ha deixat els Gausacs en una situació complicada.

Ara fa un mes i mig que elCugatenc va publicar un article en què s’explicava la situació complicada de la colla. Els Castellers apuntaven a altres mancances i reptes que també s’han començat a resoldre. És el cas de la cessió de la Sala Canigó, on fan els assajos, per part de l’Ajuntament, finalment formalitzada al Ple d’octubre per un període de 10 anys. Aquesta cessió també hauria de permetre desencallar altres reivindicacions històriques com la instal·lació d’una xarxa per als assajos.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article