Manifestació i autodefensa feminista pel 25N

Hora Bruixa organitza l’única manifestació pel dia per l’eliminació de la violència envers les dones amb el terror sexual com a tema principal de la protesta

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Hora Bruixa localitza els casos d'assetjament a un mapa
Hora Bruixa localitza els casos d'assetjament a un mapa | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El col·lectiu feminista i revolucionari de Sant Cugat, Hora Bruixa, ha presentat les propostes de mobilitzacions amb motiu del dia per l’eliminació de la violència envers les dones, 25N. El mateix 25 a les set de la tarda el col·lectiu convoca una manifestació que començarà al davant de l’estació i recorrerà el centre de la ciutat fins a la plaça d’Octavià, on, com els darrers anys, es farà una performance. Aquesta és l’única mobilització convocada pel 25N a Sant Cugat ja que la resta de propostes previstes al programa oficial són activitats, tallers i l’acte institucional, que es farà el mateix dia 25 a les 12 del migdia al Celler Cooperatiu.

Enguany posen el focus al terror sexual, que consideren que s’utilitza com a forma de violència que coarta les llibertats de les dones i que es legitima mitjançant el context cultural generant “un imaginari de por i control”. És una campanya que s’emmarca en la coordinadora de col·lectius feministes anticapitalistes dels Països Catalans.

Paral·lelament durant la setmana s’ubicaran a emplaçaments del centre de la ciutat amb un mapa gegant de la ciutat perquè les dones assenyalin els punts de la ciutat on se senten insegures o on han patit algun tipus d’assetjament o violència masclista. “Sabem que des de l’Ajuntament s’han impulsat marxes per detectar punts però aquesta és una proposta autònoma”, ha explicat Júlia Somoza en la presentació de la proposta. Al mapa també recolliran eines i estratègies que segueixen les dones per intentar evitar possibles agressions.

Hora Bruixa, que va començar les activitats al voltant del 25N amb una xerrada projectada el dilluns a Cal Temerari, també ha preparat un taller d’autodefensa feminista que es farà el dissabte 26 a partir de les 11h. al Casal Torreblanca. Al final de l’activitat hi haurà un vermut musical amb Rude Girl al bar del mateix Casal.

Sant Cugat arriba al 25N amb un increment de les atencions per violència masclista, amb un total de 138 dones ateses entre el gener i el setembre. Tot i això, el percentatge de denúncies davant la justícia continua sent baix ja que només 14 van posar una denúncia. Aquestes són les dades que va facilitar el tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, el mateix dia que l’Ajuntament va donar a conèixer el programa d’activitats pel 25N.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article