“Som veïns, no som rucs!”: El veïnat del Baixador mostra unitat i demana aprovar el projecte el desembre

El govern havia pres el compromís d’aprovar-lo al novembre però la manca d’acord va impedir la inclusió del punt

per Jordi Pascual Mollá

Barris i EMD

Audiència pública del Ple de novembre
Audiència pública del Ple de novembre | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

El projecte d’urbanització de l’avinguda Baixador ha d’esperar un mes més. El govern no ha complit el compromís de portar-lo a aprovació al Ple de novembre –com tampoc ho va complir el mes anterior– després que els veïns mostressin la seva disconformitat amb la proposta per no incorporar totes les seves reivindicacions per reduir el cost i eliminar les alineacions de les finques per deixar-les al marge de la proposta.

Davant d’això, l’Associació de Veïns de l’avinguda Baixador ha tornat a la sala de plens de la Casa de la Vila de Valldoreix per participar a l’Audiència pública prèvia al Ple de novembre. Ho ha fet amb més gent que mai per poder dir que l’entitat representa un 90% de les finques i apartar els dubtes així sobre la seva representativitat. Davant d’això, el president Josep Puig ha reconegut que l’entitat representa la majoria de veïns però que tenen constància d’algun veí que no està d’acord amb els postulats de l’entitat.

Més enllà de la representativitat, els representants veïnals han preguntat per què el govern no cedeix a les peticions dels veïns i, sobretot, per què no s’exclou el capítol d’alineacions del projecte, amb el qual estan en desacord perquè inclou sis finques tot i que, calculen, n’hi ha 51 afectades. Defensen que la millor forma de resoldre aquest afer i no obligar només alguns veïns a retranquejar les tanques és excloure aquest punt del projecte.

El president Puig ha pres el compromís de revisar les peticions dels veïns amb el tècnic d’Urbanisme i posteriorment parlar amb el secretari-interventor per obtenir el seu vistiplau per portar el punt a aprovació al Ple de desembre. Tot i això, Puig també ha criticat els veïns per alguns dels qualificatius en les seves intervencions: “Poden expressar les seves opinions sense acusar-nos de falta de serietat o dubtes maliciosos. No és la millor manera d’intentar mantenir un diàleg”.

Sergi López, president de l’entitat veïnal, ha explicat que han facilitat un repartiment de costos d’acord amb la normativa i la realitat del carrer perquè els veïns paguin contribucions especials al nivell de la resta dels carrers de la vila. És per això que ha encoratjat el govern acceptar la proposta i tramitar-la el més aviat possible però rebutjant un hipotètic Ple extraordinari: “No necessitem cap ple extraordinari amb un únic punt, l’aprovació del projecte, i demanem que sigui doncs un punt més del ple ordinari i estalviar així aproximadament 5.000€”. La indignació veïnal ha pres forma de càntic al final de la intervenció: “Som veïns, no som rucs!”

Altres temes de l’Audiència pública

El torn obert a la ciutadania del Ple de novembre ha tingut tres altres intervencions. En primer lloc, l’expresident Francesc Cardoner ha apuntat alguns aspectes a millorar al nou web de l’EMD. En segon, el president local del PDeCAT, Joan Soler, ha demanat a Jaume Sanmartí que es desmarqués dels arguments de l’exvocal d’ERC Lluc Cahís a un article a Nació Sant Cugat a propòsit de la moció sobre l’ocupació d’immobles, tot i que Sanmartí s’ha desmarcat dient que ell és membre del grup municipal com a independent a través de l’associació Gent per Valldoreix. Ramon Segura, vocal d’ERC-MES, no hi era. Finalment, Maria Rosa Molins ha demanat que mentre no s’instal·lin les baranes del pont del carrer Canari, s’impedeixi el pas de vianants.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article