Punts de govern del Ple de novembre: edifici de l’institut-escola Catalunya i nou reglament del Consell de Ciutat

Punts com l’inici de l’estabilització de places del personal interí i laboral de l’Ajuntament han marcat la sessió plenària de novembre, que novament s’ha celebrat a la Unió

per Jordi Pascual Mollá

Política

L'alcaldessa, Mireia Ingla, al Ple de novembre a la Unió
L'alcaldessa, Mireia Ingla, al Ple de novembre a la Unió | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Punts com l’inici de l’estabilització de places del personal interí i laboral de l’Ajuntament han marcat la sessió plenària de novembre, que novament s’ha celebrat a la Unió mentre es fan les obres de reforma de la sala de plens de l’Ajuntament. El govern ha retirat de l’ordre del dia el principi del recorregut urbanístic per planificar el nou barri de Ca n’Ametller. A continuació fem un repàs dels principals punts debatuts. També pots trobar les declaracions institucionals i mocions així com la contracrònica de la sessió.

Alba Gordó renuncia a la remuneració de l’Ajuntament

Tots els grups han votat a favor que la regidora de Sostenibilitat i Joventut, Alba Gordó, renunciï a la remuneració de l’Ajuntament després d’haver estat nomenada cap de l’Oficina de Relacions Institucionals del Departament d’Acció Climàtica. La regidora, per tant, només percebrà la remuneració del Departament tot i conservar les regidories de Sostenibilitat i Joventut a l’Ajuntament.

Calendari per a l’estabilització de places del personal interí i laboral de l’Ajuntament

El Ple ha servit per anunciar com a dació de compte el calendari de les convocatòries de mèrits de l’estabilització de places del personal interí i laboral de l’Ajuntament després de l’acord amb els sindicats. És aquest:

Primera pròrroga del contracte d’assessorament i manteniment del programa de gestió del patrimoni municipal

Tots els grups han votat a favor de la primera pròrroga del contracte d’assessorament i manteniment del programa de gestió del patrimoni municipal. El contracte es va adjudicat l’octubre del 2021 a l’empresa Bonser Iniciativas de Gestión per 15 mesos i la possibilitat de tres anualitats de pròrroga. Es mantenen les condicions marcades al contracte i aquesta primera pròrroga suposa una despesa de 7.865 euros (IVA inclòs) per a l’Ajuntament.

Actualització de la Mesa permanent de contractació pública de l’Ajuntament

Tots els grups han votat a favor de l’actualització de la composició i normes de funcionament de la Mesa permanent de contractació de l’Ajuntament. Aquesta mesa existeix des del 2019 però ara s’amplia, d’acord amb la normativa vigent, perquè també actuï sobre els procediments abreujats i els negociats sense publicitat. A més, es concreta en quins casos els representants polítics no hi poden participar i la possible modificació de la composició per fer front a la gran quantitat d’expedients que ha de supervisar. Pots veure les normes definitives aquí.

Més d’un milió d’euros en pagaments de factures fora de contracte

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor del reconeixement de factures fora de contracte per un valor de poc més d’un milió d’euros. Els 283.739,27 euros que es paguen a Clece per la neteja d’edificis municipals torna a ser la factura més elevada. Ciutadans ha votat en contra i la regidora no adscrita s’ha abstingut.

Anteriorment el Ple també ha donat el vistiplau a modificar una errada al reconeixement de factures del mes anterior, on s’havia indicat que la factura de Suara Serveis era 20 euros més cara del que corresponia.

Modificació pressupostària per ampliar el capital de Promusa, entre d’altres

ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor d’una modificació pressupostària per fer una ampliació de capital a Promusa de 2,5 milions d’euros que surten de la baixa de compravenda de patrimoni. Es preveuen altres partides com una subvenció de 50.000 euros a la parròquia per la restauració de l’orgue i 32.400 euros per al servei de monitors de suport en matèria de discapacitat.També s’amplia en 10.427 euros una partida de qualitat urbana i mobilitat i en 120.000 euros les partides d’interessos bancaris.

A més, es redueix en 45.000 euros la partida per fer la Biblioteca Central Urbana per la renúncia a una subvenció i en 74.000 euros la del Complex Esportiu de Mira-sol pel mateix motiu. També s’eliminen més de 678.000 euros en consignacions pressupostàries per a projectes com la urbanització de Can Borrull, l’ampliació de la biblioteca Gabriel Ferrater o l’ampliació de l’escola bressol la Mimosa, entre d’altres.

La modificació també incorpora la reserva pressupostària per sumar-se a TERSA i que l’Ajuntament s’abasteixi d’energia neta mitjançant la companyia pública Barcelona Energia. Pots veure el detall de la modificació aquí. Junts per Sant Cugat i Ciutadans han votat en contra tot criticant algunes de les modificacions per les baixes de partides o el retard en l’ampliació de capital així com criticant que el punt s’hagi incorporat d’urgència al Ple.

Aprovació provisional de la modificació de planejament per fer el nou edifici de l’institut-escola Catalunya

Tots els grups han votat a favor de l’aprovació provisional de la modificació de planejament urbanístic que ha de permetre la construcció del nou edifici de l’institut-escola Catalunya. Sense aquesta aprovació no es pot aprovar el projecte i sense l’aprovació del projecte, que tot just redacta el Departament d’Educació, no es poden licitar les obres. L’aprovació és provisional perquè després caldrà el vistiplau definitiu del Departament de Territori, encarregat de l’aprovació definitiva.

Renúncia a la compra preferent d’un terreny

Tots els grups han votat a favor de la renuncia al tanteig i retracte d’un terreny sobre el qual tenia compra preferent després d’un acord amb els veïns. Era un antic sobrant d’un vial al sector del Bell Indret. Les persones interessades paguen a l’Ajuntament 22.715, 22.715 i 9.881 euros respectivament per la diferència del valor del terreny, tal com s’estipulava a l’acord que marcava el dret de tanteig i retracte a favor de l’Ajuntament.

Aprovació inicial del reglament del Consell de Ciutat

Junts per Sant Cugat, ERC-MES, PSC i CUP-PC han votat a favor de l’aprovació inicial del nou reglament del Consell de Ciutat, on es concreta la creació de comissions de treball, la comissió permanent, el pas de temàtiques d’un mandat a un altre i la nova assemblea ciutadana. El govern ja havia anunciat aquest punt al juliol, que finalment es porta a aprovació aquest Ple. Ciutadans i la regidora no adscrita s’han abstingut. El grup taronja ha criticat que la modificació del reglament arribi a final del mandat.

El regidor de Participació i Barris, Oriol Sánchez, recorda que el treball s’ha fet de la mà dels integrants de l’òrgan de participació. L’objectiu del regidor de Participació i Barris és que el Consell de Ciutat guanyi referencialitat i tingui capacitat de convocar l’òrgan de participació més obert: l’assemblea ciutadana, que es va estrenar tot just la setmana passada. L’aprovació inicial suposa l’obertura d’un període d’exposició pública de 30 dies en què es podran presentar al·legacions.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article