L’AFA de la Mirada demana deixar l’electoralime i desbloquejar el projecte de l’escola

L’Audiència pública també ha acollit reivindicacions sobre la suspensió de llicències a Can Barata, l’arranjament de l’avinguda Piscina i l’oficina de suport a persones amb discapacitat

per Jordi Pascual Mollá

Ecologia, Política

Carles Mercader, membre de l'AFA, a l'Audiència pública
Carles Mercader, membre de l'AFA, a l'Audiència pública | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Després de l’acceptació de les mesures cautelars al projecte de trasplantament, que de facto atura la construcció de l’escola la Mirada al bosc de Volpelleres, l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) del centre educatiu demana el desbloqueig del projecte i que s’apartin les diferències polítiques per donar resposta a uns alumnes que es troben en mòduls prefabricats des del 2012. Així ho ha expressat el president de l’entitat, Carles Mercader, a l’Audiència pública posterior al Ple de novembre.

El representant de les famílies ha criticat SOS Bosc Volpelleres i l’Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura (ADENC) com a entitats ecologistes que han liderat les protestes i recursos administratius i judicials per intentar aturar la construcció de l’escola al bosc, sempre demanant la recerca d’un emplaçament alternatiu que el govern defensa que no existeix.

En contrapartida, Mercader ha celebrat el naixement de la plataforma SOS la Mirada, que prenent la contrapartida de SOS Bosc, demana fer l’escola al bosc. Al seu mail de presentació als mitjans, han dit: “Demanem a l'Ajuntament de Sant Cugat i a SOS Bosc Volpelleres que deixin continuar el projecte de construcció, les alternatives per una altra ubicació allarguen el temps, els nens i nenes no poden esperar 7 anys més”. El col·lectiu, que el representant de l’AFA assegura que ha sorgit de forma esporàdica al marge de la comunitat educativa de la Mirada, defensa que la provisionalitat del centre ha d’acabar el més aviat possible.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha rebut les peticions de l’AFA recordant les reunions trilaterals govern – AFA - col·lectius ecologistes que, defensa, haurien de servir per desbloquejar la situació. Però el govern es manté ferm amb l’emplaçament proposat i diu que la taula de diàleg ha de servir per aconseguir més mesures compensatòries. Es compromet a esborrar el sòl d’equipaments que encara resta al bosc i a buscar mesures en clau ecologista més enllà d’aquest àmbit.

D’aquesta manera, Ingla pren el compromís de donar resposta a les peticions de les famílies tant per intentar desbloquejar la situació com per minimitzar els problemes de la provisionalitat. L’alcaldessa ha aprofitat la referència a la unitat d’acció política demanada per l’AFA per dir que traslladarà la petició als grups polítics i per demanar novament als col·lectius ecologistes que retirin la petició de mesures cautelars que ha aturat l’actuació.

Can Barata, l’arranjament de l’avinguda Piscina i el suport a la discapacitat, altres temes de l’Audiència pública

A més de l’AFA de la Mirada, l’Audiència pública d’aquest mes de novembre ha tingut tres intervencions rellevants. En primer lloc, la de Joan Soldevila, veí de Can Barata afectat per la suspensió de llicències al barri. Davant la petició de desbloqueig, Ingla s’ha compromès a convocar una reunió amb el tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, i els veïns.

En segon lloc, Saida Lanau, en representació del veïnat de l’avinguda Piscina de la Floresta, ha demanat l’arranjament del carrer i una reserva pressupostària al 2023 per garantir que es farà. Marco Simarro, president del Consell de Barri, ha dit que es prepara un projecte i que se’n parla en el marc de l’òrgan de participació però que per ara no s’ha fet cap reserva pressupostària fins saber el cost de l’actuació, el que estarà recollit al projecte.

Finalment, Ferran Felius, en representació de l’associació Acompanya’m, s’ha referit a l’aprovació d’una moció amb què es demanava la creació d’una oficina de suport a les persones amb discapacitat per demanar concreció sobre aquesta. Diu que ja hi ha una oficina de la Generalitat que hauria de prestar aquest servei i que, per tant, s’hauria de mirar les seves mancances i no duplicar serveis. També ha demanat que qualsevol pas en aquest sentit estigui informat a les taules de participació corresponents.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article