Foc al terror sexual a la manifestació del 25N

Hora Bruixa ha mobilitzat prop de 150 persones en la protesta pel dia internacional contra les violències masclistes

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Performance al final de la manifestació del 25N
Performance al final de la manifestació del 25N | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Unes 150 persones s’han mobilitzat aquesta tarda entre consignes contra el terror sexual amb motiu del dia contra les violències masclistes, 25N. Davant les situacions d’assetjament i la normalització social d’actituds i discursos que el legitimen, el col·lectiu feminista i revolucionari Hora Bruixa ha protagonitzat l’única manifestació de la jornada. Al migdia s’ha celebrat l’acte institucional de l’Ajuntament.

“Des de petites ens han ensenyat a tenir por. Les notícies que llegim, les històries que ens expliquen, els comentaris que es fan al nostre voltant... Hem après a conviure amb la sensació que en qualsevol moment podem patir una agressió, que si sortim de festa ens poden punxar, que si tornem soles a casa ens poden violar això és terror sexual, un terror sexual amb el que convivim cada dia”.

Mira la galeria d’imatges de la protesta.

Al manifest del final de la protesta, que ha acabat a la plaça d’Octavià, on s’ha fet una performance, ha evidenciat la preocupació de moltes dones per l’assetjament al qual estan sotmeses al carrer. Durant el recorregut també han donat veu a un col·lectiu de dones que s’ha organitzat per denunciar la inseguretat que sofreixen cada cop que van a córrer per la ciutat. Davant de tota aquesta violència, Hora Bruixa reivindica els espais de trobada com la Xarxa Sant Francesc - Monestir o el comitè 8M com una forma de fer pinya i vèncer la por.

La crida a l’organització popular ha estat la clau d’aquesta convocatòria del feminisme anticapitalista, que ha començat la manifestació a la plaça Lluís Millet, on s’ha llegit un text en suport de la lluita de les dones kurdes. La marxa ha transcorregut pels carrers del centre de la ciutat i ha passat per davant del gimnàs de la rambla del Celler per denunciar que han rebut diverses queixes d’assetjament a dones per part de treballadors de l’empresa concessionària.

La manifestació convocada per Hora Bruixa ha travessat l'eix de vianants | Jordi Pascual Mollá

El final a la plaça d’Octavià ha estat marcat per una performance en què una noia envoltada per un llençol blanc era pintada de color gris, símbol de l’opressió, mentre sonaven frases que demostren el terror sexual al qual estan sotmeses les dones: avisar quan s’arriba a casa, tenir en compte com es vesteix... Posteriorment la noia ha estat alliberada, gràcies també a una nena i el llençol ha estat cremat amb les torxes que les manifestants han portat durant tota la manifestació.

La protesta s’ha desenvolupat afectant el trànsit als Quatre Cantons i sorprenent alguns dels vianants que passaven per l’eix comercial en ple Black Friday. Algunes manifestants han enganxat cartells a les parets i han fet un parell de pintades a locals buits. La manifestació ha estat protagonitzada per les dones, que han ocupat les primeres files, però també ha comptat amb la participació d’homes. S’ha avançat durant tot el recorregut amb càntics feministes com “no hi som totes, falten les mortes” o “visca la lluita feminista”, entre d’altres.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article