Marco Simarro encapçalarà la llista de la CUP a les municipals

Oriol Sánchez, Ariadna Sierra, Alba Johé i Francesc Colom acompanyaran el candidat als cinc primers llocs de la candidatura

per Jordi Pascual Mollá

Política

Presentació dels cinc primers llocs de la llista de la CUP
Presentació dels cinc primers llocs de la llista de la CUP | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

L’actual tinent d’alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Marco Simarro, serà el cap de llista de la candidatura de la CUP a les municipals del maig. Així ho ha donat a conèixer el partit en un acte de presentació dels cinc primers llocs de la llista aquest dimarts al matí. Simarro estarà seguit a la candidatura per l’actual regidor de Joventut, Participació i Barris, Oriol Sánchez; Ariadna Sierra, Alba Johé i Francesc Colom, tots ells militants de la CUP.

“Aspirem a augmentar la representativitat al consistori, amb més presència de l’esquerra feminista i desacomplexada que es nega a viure un present injust i un futur que albira fosc”, ha reivindicat el candidat, que considera que en un context de crisi climàtica, energètica i de recursos cal posar el focus en les necessitats de la població, “no entenem que una proposta política no passi per dignificar la vida de les persones”.

La CUP no descarta arribar a un pacte de govern perquè consideren que la millor forma d’incidència és assumint aquesta responsabilitat però també fa una anàlisi crítica de les fites aconseguides. “Hauríem pogut anar més a l’esquerra amb aquest govern”, reconeix Simarro, que diu que aquesta anàlisi serà clau per decidir si hi ha un nou pacte si l’aritmètica ho permet, “ser-hi nosaltres permet que les propostes siguin més transformadores”.

El candidat reivindica que la CUP està en condicions de disputar l’alcaldia i fer-ho des de “l’esquerra feminista i desacomplexada”. La candidatura es reivindica com una proposta en favor de la redistribució de la riquesa, del feminisme, de polítiques socials transformadores i amb la dignificació de la vida com a element central. Inicien la cursa electoral amb una presentació conjunta dels primers llocs de la llista per posar l’accent en el projecte col·lectiu i no en una persona. És una estratègia de relleu que va exemplificar fa una mesos amb la renúncia de Núria Gibert com a tinenta d’alcaldia i l’entrada de Sánchez com a regidor.

Els cinc primers llocs de la llista estan carregats de militància a espais diversos de la ciutat com la PAH, el Sindicat de Llogateres, Arran, la Guitza, el Comitè 8M, Procés Constituent, la Xesca i Cal Temerari, entre d’altres; una implicació militant que els candidats s’han encarregat de reivindicar en la presentació d’aquest dimarts. Paral·lelament la CUP ha iniciat un cicle de sessions obertes per definir el programa. Van començar el dimarts de la setmana passada amb una sessió dedicada a l’habitatge i seguiran el proper 13 de desembre a les 19h. a la Casa de Cultura per parlar de mobilitat.

La CUP, llavors amb una candidatura conjunta amb Procés Constituent, va aconseguir 4.871 vots (un 11,04%) el 2019, el que els va deixar com a darrera força amb representació amb tres regidors. En perdien un respecte a les eleccions del 2015, quan van ser segona força amb 5.561 vots (15,21%) i quatre regidors. Els cupaires van entrar per primer cop a l’Ajuntament a les eleccions del 2011, llavors amb 2.346 vots (7,76%) i dos regidors.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article