Sant Cugat ‘Encén el Nadal’ amb 350 activitats de l’1 de desembre al 8 de gener

Més de 50 entitats protagonitzen el programa d’activitats nadalenques

per Jordi Pascual Mollá

Cultura

Els llums de Nadal s'engeguen aquesta nit
Els llums de Nadal s'engeguen aquesta nit | Localpres
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Més de 50 entitats protagonitzen el programa d’activitats nadalenques presentat aquest dijous sota el lema Encén el Nadal. Sant Cugat recupera la normalitat després de tres anys amb limitacions per la pandèmia amb 350 activitats que comencen l’1 de desembre i acabaran el 8 de gener. Pedra i Sang, el Quinto, el Campament Reial i la Cavalcada, entre d’altres, es tornen a situar com alguns dels grans actes del Nadal santcugatenc.

Es pot consultar la programació completa al web de l’Ajuntament i a l’app Nadal Sant Cugat. Les activitats nadalenques es distribueix principalment en dos espais: l’Envelat de Can Vernet –amb l’espai Re-menuts, el Taller, la Plaça, el Sorral, l’Espai d’Aventura, l’espai Esportiu, l’espa Food-trucks, el Punt info, el Carrer i la Caseta de la PUA–, el Parc Jove a Ramon Barnils – amb la Carpa (on es farà el Quinto organitzat per Cal Temerari del 25 al 30 de desembre), el Taller, el Balcó, la Plaça, la Cantina, el Parc i el Punt Info.

Totes les activitats són gratuïtes tot i que n’hi ha que precisen d’inscripció prèvia. En el cas de l’Envelat, hi haurà un espai reservat per a infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), que també tindran accés preferent. També s’ha pensat amb els infants amb TEA en la cavalcada, que començarà el 5 de gener a les 18h. A la plaça d’Octavià tindrà un tram reservat per a persones amb TEA a Puig i Cadafalch amb passeig Torreblanca.

També es manté el format de Campament Reial al Claustre els dies 2, 3 i 4 de gener de 15 a 21h., amb patges i patgesses que recolliran les cartes dels infants. És una de les activitats que precisen de cita prèvia per evitar les cues llargues. Les reserves es podran sol·licitar a partir del 22 de desembre. Enguany no hi haurà festa de cap d’any.

L’alcaldessa, Mireia Ingla, ha reivindicat la recuperació de les activitats alterades per la pandèmia i la potenciació de propostes com el Parc Jove. “Comptem amb la participació del comerç de la ciutat”, ha reivindicat Ingla, tot dient que els millors regals es troben a la ciutat, “aquesta és una ciutat plural i l’oferta de l’Ajuntament també ho ha de ser”.

Fires i altres activitats

La programació de Nadal també té dues fires la de Nadal de l’1 al 24 de desembre a la plaça d’Octavià i la d’Artesania de Reis del 2 al 5 de gener a la rambla del Celler– i la caseta de la Pua a la plaça d’Octavià on es faran sis concerts. Coincidint amb la fireta de Nadal hi haurà la Caseta Valor Afegit amb entitats socials i de l’economia social i solidària.

A més, es mantenen altres activitats habituals del Nadal santcugatenc com Per Nadal, fem poema, el 17 de desembre amb un espectacle poètic i musical basat en l’obra de Josep Maria de Sagarra, la direcció de David Bozzo i la direcció artística de Teresa Canas. També es manté el Nadal a Casa d’Òmnium Cultural el mateix dia al Monestir en benefici de Càritas, el Concert de Nadal per la Gent Gran el 18 de desembre, les Nadales al Carrer el 20 de desembre, el Cant de la Sibil·la el 21 de desembre, les sessions de Pedra i Sang, el Concert de Valsos i Danses el 27 de desembre, el Poema de Nadal el 28 de desembre i Els Pastorets el 18 i 20 de desembre.

El Nadal als barris

Al marge de les activitats del nucli de la ciutat, l’Ajuntament també ha incorporat activitats a altres barris. És el cas del Quinto, que a més de celebrar-se al Parc Jove, es preveu a la Floresta el 16 de desembre i a les Planes el 16 i 17 de desembre. A més d’això, la Floresta tindrà la Festa del Tió al Casino, els Pastorets i la seva pròpia Cavalcada de Reis.

A les Planes hi haurà Fira de Santa Llúcia de la Comissió de Festes del Barri i un Tió. A Mira-sol hi haurà la representació dels Pastorets el Concert de Nadal amb la col·laboració de l’Associació de Veïns Sant Joan de Mira-sol. També hi haurà Tió i Carrilló de Nadal. Al Monestir-Sant Francesc, a través de la Xarxa, hi haurà dansa de l’Esbart d’Advent, tallers de manualitats, un Tió als Jardins del Vallès, el tradicional pessebre de la Llar d’Avis i el concert de Nadal amb Esencia de Vida. També es manté la presència de la patgessa reial a la plaça d’en Coll.

A la presentació d’aquest dijous també s’ha destacat la presència d’activitats nadalenques als Museus, els centres d’art i a les biblioteques. També s’ha posat en valor la presència de les arts escèniques i la música, els concerts solidaris, la dansa, el cinema i els esports.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article