La Sembra, Bikelogic, Adaptical, Arqbag i la Ciranda guanyen el concurs d’emprenedora i economia social i solidària

Els vuit finalistes han rebut assessorament i els quatre guardonats també tindran un suport econòmic de 5.000 euros

per Jordi Pascual Mollá

Economia social i solidària

La Sembra ha estat el projecte guanyador del primer premi
La Sembra ha estat el projecte guanyador del primer premi | Albert Canalejo - Ajuntament de Sant Cugat
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

La sisena edició del concurs d’emprenedoria i economia social i solidària impulsat per l’Ajuntament ha reconegut quatre projectes locals d’innovació social amb un premi de 5.000 euros i un assessorament que també han rebut els altres quatre projectes finalistes. La Sembra, una agència de comunicació social constituïda com a cooperativa, ha estat la guanyadora del primer premi. La cooperativa ofereix assessoria, acompanyament i formació en comunicació i una metodologia per aportar valor social a les organitzacions.

Bikelogic, una cooperativa especialitzada en mobilitat i logística, amb servei de missatgeria, venda i lloguer de bicicletes de càrrega i remolcs i consultoria acompanyament en l’àmbit de la mobilitat alternativa, ha estat el segon projecte premiat; seguit per Adaptical, que aplica la intel·ligència artificial a l’educació, i per Arqbag i la Ciranda per un projecte que planteja la millora dels espais oblidats dels centres educatius com els lavabos a través d’una mirada ecofeminista i interseccional mitjançant la participació de la comunitat educativa i els propis infants.

Mira la galeria d'imatges de l'entrega de premis.

L’entrega de premis, celebrada aquest dimarts per la tarda al Casal Torreblanca ha estat conduïda per la tinenta d’alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, que ha posat en valor la participació de 12 propostes, vuit de les quals seleccionades com a finalistes.

Les altres quatre propostes, que com a finalistes han rebut assessorament, són: RRR, un projecte de venda de productes d’higiene corporal biodegradables; l’Associació de Famílies d’Alzheimer (AFA) Vallès pel projecte Rems – Reforçs per estimular la memòria i salut per a persones amb els primers símptomes de deteriorament cognitiu; Höseg, una marca de roba col·laborativa i sostenible nascuda al Perú i que vol estendre’s a Europa, i la Fundació Vinne, amb la creació d’una plataforma que aglutina entitats socials que ofereixen serveis productes per cobrir necessitats de l’empresa.

L’acte ha comptat amb la participació de la Politja, l’ecosistema cooperatiu de Sant Cugat, representada per Jordi Pascual, que ha reivindicat la bona notícia per a l’economia social i solidària local que suposa que un grup d’entitats i empreses socials s’hagin unit a un pol cooperatiu per crear projectes d’intercooperació que tinguin retorn econòmic. La Politja esdevé un centre d’enxarxament clau per fer créixer els projectes econòmics socials i solidaris i, per tant, que tenen en compte valor de col·laboració, respecte als drets laborals, mirada ambiental i cures.

La comunalitat urbana de Sant Cugat, la Transformadora, també ha participat a l’entrega de premis amb Nino Ramírez com a representant. Ha explicat que el sorgiment de la comunalitat està marcat per una subvenció de la Generalitat que ha fet aflorar 22 comunalitats arreu del país i que en el cas de Sant Cugat comencen amb un projecte de producció agroecològica, transformació i distribució sostenible tot i que la voluntat és anar més enllà i crear xarxa per consolidar i ampliar el projecte. Aquest dijous faran la presentació oficial de la Transformadora.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article