Cancel·len el judici de les set santcugatenques encausades per la vaga feminista del 2018

Mentre espera una nova data, el grup de suport crida a mantenir la mobilització als carrers

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Roda de premsa de 8 Mil Motius aquest dimecres al matí a l'estació
Roda de premsa de 8 Mil Motius aquest dimecres al matí a l'estació | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Les set encausades pel tall de vies de la vaga feminista del 8 de març del 2018 hauran d’esperar més temps per al judici. La vista s’havia de celebrar aquest dimecres però, dos dies abans, els han notificat la cancel·lació per la pèrdua de documentació per part del jutjat. Per això s’ha cancel·lat la protesta que havien organitzat a les portes dels jutjats de Terrassa i han convocat una roda de premsa en què han denunciat les dilacions en la causa.

Maria Gordillo, investigada i membre de 8 Mil Motius, el grup de suport, s’ha mostrat sorpresa per la cancel·lació ja que, diu, fins l’últim moment el jutjat deia que estava tot en ordre per celebrar-se el judici. Per ara no tenen nova data i, per tant, es troben davant d’una nova dilació. La Fiscalia és l’única acusació amb una petició de penes de tres anys de presó per a cadascuna d’elles i de 26.000 euros de responsabilitat civil entre totes per un delicte de desordres públic amb agreujant per afectar a la infraestructura ferroviària.

Des de 8 Mil Motius defensen que l’absolució és l’única sentència justa i expliquen que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), finalment retirada com a acusació particular, va intentar negociar amb elles proposant-los fer treballs socials a canvi de retirar-se de la causa. Però Gordillo explica que estan orgulloses de l’acció i que van elegir tallar els FGC perquè un 17,1% de les agressions masclistes a l’àmbit públic es produeix al transport i llavors l’empresa pública no tenia mecanismes per donar-hi resposta: “Ara sí que han fet un protocol intern però inicialment sostenies l’acusació particular i posteriorment no han retirat la demanda dels 26.000 euros”.

“Estem convençudes, emocionades i més organitzades”, ha defensat Gordillo a la roda de premsa d’aquest dimecres davant de l’estació, fent una crida a mantenir la mobilització el proper 8 de març, “fins que valgui la pena viure”. 8 Mil Motius denuncia que els anys d’espera des que van saber que estaven encausades ha suposat un desgast: “Posen les nostres vides a mercè dels seus terminis i errors. No ens penedim ni ens hem penedit ni un sol dia”.

La roda de premsa ha arribat dos dies després de la resolució judicial que sentencia deu mesos de presó per a tres de les feministes encausades pel tall de la BV-4511 a Santpedor, un cas al qual 8 Mil Motius n’ha fet esment explícit en solidaritat amb les tres condemnades i les set absoltes. En aquest cas, també només la Fiscalia mantenia l’acusació. Gordillo també ha denunciat que la nova demora del cas arriba en un context d’increment dels crims masclistes.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article