La Plataforma de Pensionistes fa una crida per fer una gran mobilització pacifista en el primer aniversari de la guerra d’Ucraïna

El col·lectiu convida altres entitats del municipi a organitzar una mobilització el 24 de febrer

per Jordi Pascual Mollá

Drets

Roda de premsa de la Plataforma de Pensionistes
Roda de premsa de la Plataforma de Pensionistes | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Coincidint amb el primer aniversari de l’esclat de la guerra d’Ucraïna, el 24 de febrer, la Plataforma de Pensionistes fa una crida per fer una gran mobilització pacifista a Sant Cugat. El col·lectiu ha fet una primera crida aquest divendres per estendre la mà a altres entitats de la ciutat per consensuar una mobilització que volen que sigui massiva.

Per ara han fet pública la proposta i el proper dilluns enviaran un comunicat a les entitats de la ciutat per convocar una trobada el 31 de gener. En aquest espai es concretarà la mobilització i s’ajustarà en funció d’altres possibles convocatòries fora de Sant Cugat. “Ens neguem a que normalitzem la guerra, és a dir, que es converteixi en quelcom normal en la nostra quotidianitat, que una certa indiferència ens envaeixi”, expliquen a un comunicat, “les guerres sempre les pateixen els mateixos i sempre en treuen profit uns quants”.

La Plataforma recorda les grans mobilitzacions en contra de la guerra d’Iraq i fa aquesta crida amb la voluntat d’interpel·lar aquelles persones que poden negociar el fi de la guerra d’Ucraïna. “No som unes persones egoistes, ens preocupem per la societat”, ha explicat Josep Porta, membre de l’entitat, en una roda de premsa aquest divendres, “a l’igual que quan reclamen les nostres pensions també reivindiquem les pensions futures”.

El 24 de febrer del 2022 es posa com a data d’inici de la guerra d’Ucraïna perquè és quan va començar la invasió russa sobre el seu país veí. Si bé, el seu origen és la guerra del Donbàs, a l’est d’Ucraïna, iniciada el 2014 amb enfrontaments entre les forces polítiques prorrusses que havien autoproclamat dues repúbliques populars a Donetsk i Luhansk i el govern ucraïnès en resposta a les mobilitzacions de l’EuroMaidan en què es demanava més integració europea. Les primeres protestes prorrusses van ser reprimides per l’exèrcit ucraïnès, el que va derivar en la guerra del Donbàs i, posteriorment, en l’actual conflicte arran de la invasió militar russa.

La nova etapa del conflicte el 2022, l’inici de la situació actual, va ser rebut a Sant Cugat amb una onada de solidaritat. Primer, amb la mobilització de les comunitats ucraïnesa i russa per demanar el fi de la guerra i, després, amb la recollida de materials i aliments per portar als desplaçats així com iniciatives per acollir persones que fugien del conflicte. elCugatenc en va dedicar un especial FOCUS amb veus de la comunitat ucraïnesa i russa, pacifistes i entitats de cooperació. També les entitats culturals i artístiques es van unir en un acte de repulsa a la guerra.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article