El PSC presenta Pere Soler, que defensa els avenços del tripartit i crida a revisar projectes com el Ragull Centre

El candidat socialista, acompanyat de Salvador Illa, ha posat en valor la tasca feta pel tripartit i ha repassat els reptes pendents

per Jordi Pascual Mollá

Política

Salvador Illa ha acompanyat Soler a l'acte de presentació de la seva candidatura
Salvador Illa ha acompanyat Soler a l'acte de presentació de la seva candidatura | Jordi Pascual Mollá
Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Els socialistes santcugatencs han presentat el seu candidat a l’alcaldia, Pere Soler, ratificat per l’agrupació local el passat octubre, en un gran acte aquest dissabte al Celler Cooperatiu, amb la intervenció del primer secretari nacional, Salvador Illa. El candidat ha posat en valor el canvi del govern del 2019 que, segons diu, ha servit per aplicar millores als serveis públics, la mobilitat, la sostenibilitat, la convivència, l’educació i el teixit econòmic, entre d’altres. Però també s’ha desmarcat dels seus companys de govern (ERC-MES i CUP-PC) tot dient que hi ha projectes a revisar, amb l’exemple específic del Ragull Centre.

“Hem de sentir el pols de la ciutat, que ens diu que hem de replantejar alguns dels projectes que tenim al davant com el Ragull Centre”, ha dit el candidat socialista, conscient de les crítiques que han rebut per aquesta proposta urbanística, “haurem de deixar que la ciutat pensi sobre el projecte, sobre com hem de vertebrar l’avinguda Cerdanyola, com preservar la singularitat dels nostres barris...”

Soler, acompanyat de prop de 200 persones, s’ha autorreivindicat com la persona que va agafar les regnes del partit en el moment més dur, quan abans de les eleccions del 2015 una part de la militància va marxar de la formació: “El 2015 vam mantenir la representació. No podia ser que l’únic partit que havia mantingut la representació sense haver de canviar de nom ni de sigles desaparegués”.

Amb aquesta força i consens intern –un 75% de la militància l’ha avalat com a candidat–, Soler ha cridat a fer avançar Sant Cugat –el lema de campanya de la formació– amb un nou clima de diàleg marcat pel canvi del context nacional i per l’entesa demostrada el 2019. “Hem ajudat a crear un clima de diàleg amb forces tan antagòniques com ERC i CUP”, defensa el candidat, “hem canviat a poc a poc el rumb de la ciutat, els viratges són llargs”. Aquesta entesa, diu, ha servit per començar a treballar en projectes com el Complex Esportiu de Mira-sol, l’arranjament de voreres, la renovació de l’arbrat, l’extensió de la xarxa ciclable o impulsos en educació com la construcció de l’institut-escola Catalunya o el canvi de la zonificació escolar.

Pere Soler a l'acte de presentació al Celler Cooperatiu | Jordi Pascual Mollá

Illa, per la seva banda, també s’ha referit al pacte de govern tot dient que inicialment no el veia clar però que al insistència de Soler va ser determinant perquè es produís. Un any més tard de l’acord, assegura, no tenia cap dubte del bon fer del tripartit. Per seguir avançant en clau local, el primer secretari ha dit que cal tenir presents sis coses a seguir fent: “Escolar la gent, anar als llocs, tenir una actitud propositiva, fer i actuar, respectar-se i treballar per unir”.

Tot i aquestes paraules, bona part de la intervenció d’Illa ha estat en clau nacional. En primer lloc, per defensar les propostes fetes pel seu partit en matèria de seguretat mitjançant el Govern Alternatiu de Catalunya. En segon, per posar en valors els projectes del Hard Rock a Salou, l’ampliació del Prat i la finalització del Quart Cinturó com a condicionants dels socialistes per aprovar els pressupostos de la Generalitat. El primer secretari també ha agraït en diverses ocasions la presència de l’alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès; l’únic candidat d’una altra força política que ha acceptat la invitació dels socialistes.

L’acte ha començat aquest dissabte a les 12 del migdia al Celler Cooperatiu amb una breu intervenció de la vocal socialista a l’EMD de Valldoreix, Susanna Casta, que ha posat en valor les EMDs per la proximitat a la ciutadania tot i ser les grans desconegudes de la política catalana. Ho ha fet amb Juanjo Cortés, el presidenciable de consens de les esquerres –a excepció de la CUP-PC, que encara no s’ha pronunciat sobre si se suma a la candidatura–, present al públic. Casta també ha defensat la candidatura de Soler dient que és una persona que demostra “un interès autèntic per aquest poble”.

Recorda que elCugatenc és possible gràcies a les subscripcions
Tu també pots donar-li suport per 5 euros al mes Subscriu-t'hi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article